• 9.374.037 stemmen

Oorsprong: Frankrijk / Italië / West-Duitsland

Geregisseerd door: Adonis Kyrou

Met onder meer: Franco Nero, Nathalie Delon en Nicol Williamson

Plot Le Moine

Ambrosio is een kapucijner monnik die vermaard is om zijn heiligheid. Maar dan stuurt de Duivel hem één van zijn gezanten - een aantrekkelijke vrouw in monnikspij - die hem tot misdaden en moorden drijft. Uiteindelijk wordt hij door de Inquisitie gevangen genomen. Om aan de folteringen te ontkomen verkoopt hij zijn ziel aan de Duivel.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Op het einde van de 18de eeuw publiceerde de jonge Engelsman Matthew Gregory Lewis zijn in slechts drie weken geschreven gruwelroman "The Monk". Terwijl hij twintig jaar later in volkomen vergetelheid overleed verwierf zijn boek ondanks de talloze verboden, processen, censuurmaatregelen en verminkte edities een reputatie als meesterwerk van de Gothic Novel.

Einde de jaren zestig wilde Luis Bunuel het boek verfilmen. Hij had het scenario klaar, maar uiteindelijk werd zijn project uitgesteld, tot Ado Kyrou besloot de regie over te nemen. Vele jaren geleden heb ik de film eens in de bioscoop gezien, maar ik het vond het boek heel wat beter. Misschien was Luis Bunuel zelf niet tevreden van zijn script?

Uit op DVD in Spanje, met Engelse soundtrack.

El Monje (1973). Comprar película DVD en DVDGO

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Zag de film in 1973. Jammer dat ik de mooie poster die toen bij de ingang van de cinema hing, maar niet kan vinden.