• 9.370.982 stemmen

Friends of God: A Road Trip with Alexandra Pelosi (2007)

Documentaire | 56 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Alexandra Pelosi

Met onder meer: Ted Haggard

Plot Friends of God: A Road Trip with Alexandra Pelosi

Documentairemaakster Alexandra Pelosi daalt af naar het gelovige zuiden van Amerika. Ze onderzoekt ter plaatse hoe hier het geloof beleefd wordt. Op haar tocht bezoekt Pelosi vreemde taferelen als een drive-in kerk en de worstelwedstrijden van de christelijke worstelfederatie. Ook bezoekt ze hooggeplaatste mensen binnen het Amerikaanse geloof en onderzoekt ze welke macht het geloof met haar miljoenen aanhangers in Amerika heeft.

Zichzelf (as Rev. Mel White)

avatar van timbo_

timbo_

Bijzonder sterke docu. In een tijd waarin het islamitische geloof vaak wordt aangevallen is het soms ook wel eens goed te zien hoe de criticasters met hun eigen geloof omgaan. Als je deze docu moet geloven is dat behoorlijk zorgwekkend. kinderen die vanaf jongs af aan worden voorgeprogrammeerd wat ze moeten antwoorden op de vraag of de evolutie bestaat en machthebbers binnen de Amerikaanse kerk die zonder omhaal verhalen over de macht die zij in Amerika hebben Pelosi gaat natuurlijk voor de extremen in het geloof en ruimte voor nuance is er niet al teveel. Ik ben zelf katholiek dus dat heeft me wel af en toe gestoord maar moet zeggen dat ik toch wel geschrokken ben van de christelijke propagandamachine. Onderschatte macht in ik denk zelfs de wereld maar zeker in Amerika.

avatar van timbo_

timbo_

Oh ja voor belangstellende volgens mij is die nog via uitzending gemist terug te vinden want hij is bij het programma tegenlicht uitgezonden.

avatar van stinissen

Goede docu over hele enge creepy mensen....

avatar van dje-em

dje-em

@timbo: dit is dus net als Jesus Camp inderdaad erg gericht op de extreme vlak van Christenen, maar dit is wel degelijk 'normaal" in het zuiden en midwesten van de VS. Religie en naar de kerk gaan in de VS is heel andere koek dan in Nederland.

Overigens je zegt Katholiek te zijn: menig persoon die je hier zag (vooral Jerry Falwell) heeft het niet zo met katholieken. Sterker nog alleen born again evangelicals tellen.