• 9.371.183 stemmen

Geregisseerd door: Henri Jeanson

Met onder meer: Louis Jouvet en Suzy Delair

Gesproken taal: Frans

Plot Lady Paname

1925. Caprice, de dochter van een meubelmaker uit Faubourg St Martin, droomt van een carrière in het muziektheater. Ze heeft evenwel veel tegenslag om aan een plaats te komen. Tot op een dag dat ze een vedette moet vervangen in de Olympia. Dank zij een liedje van Jeff, haar componist, verwerft ze eindelijk succes en wordt ze een ster in de muziekwereld.

Mr Gambier dit: Bagnolet, le voisin photographe

Raymonde Bosset dite: Caprice

Mme Gambier

Mary-Flot, la vedette sur le déclin

Oseille, la copine de Caprice

Costa, l'accompagnatrice

Mme Léa Bosset, la mère

La grue qui aborde Marval

Mr Arsène Marval, le vieux chanteur

Milson, le directeur de l'Olympia

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik?? Nog geen stemmen voor een Jeanson met Jouvet en Delair ?
Ja dat lezen jullie goed, Jeanson blijkt ook 1 film zelf te hebben geregisseerd, terwijl hij toch slechts gekend is als scenarist van talloze klassiekers. Een klassieker is dit pretentieloze cinema papa filmpje verder niet, slechts een voor het toenmalige publiek nostalgische evocatie van jaren 20 Parijs en het varieteleven toendertijd.
Delair is niet bepaald de grootste of mooiste actrice uit de Franse filmgeschiedenis, maar wel 1 van de meest aanstekelijk enthousiaste en dit mag ze zelf illustreren tijdens haar debuut in de Olympia met het nummer un peu de...
Jouvet speelt een anarchist en fotograaf met een sikje en zal niet vanwege deze rol herinnerd worden, verder vergast ons de film op gekende cinema papa clichés zoals een penoze intrige rondom Delairs broer en de gangster Fred, ontmoeten wij de gebruikelijke artiesten over the hill die plaats moeten maken voor de nieuwe ster, ergeren ons aan een groteske puritein, en zien hoe de heldin de onvermijdelijke romance beleeft met haar textschrijver.
Muziek werd geleverd door Van Parys.
p.s.: een Belgische filmvriend merkt op IMDB op dat deze film uit 1949 die in de jaren 20 speelt een goed sfeerbeeld geeft van Parijs in de jaren 50!...seulement en Belgique.