• 9.373.905 stemmen

Geregisseerd door: Jesús Franco en Franco Prosperi

Met onder meer: Al Cliver, Sabrina Siani en Antonio Mayans

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Mondo Cannibale

"Kidnapped by cannibals! Raised to eat human flesh!"

Professor Taylor verliest bij een expeditie in de jungle zijn dochter, vrouw en arm aan een kannibalenstam en kan maar ternauwernood ontsnappen. Hoewel de laatste twee worden opgegeten, wordt de dochter door de stam als 'witte godin' geadopteerd. Na een periode van complete verwarring probeert de professor een nieuwe expeditie op te zetten in de hoop zijn dochter te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jeremy Taylor

Lana as a child

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Ah, Jess Franco en kannibalen. Stiekem ben ik erg benieuwd!

avatar van danuz

danuz

Heb hier ooit eens een deel van gezien tijdens een lezing over Kannibalenfilms. Kwam overigens nog veel meer pulp voorbij, waar ik op zich smakelijk om kon lachen. Echt mijn genre zal het echter wel nooit worden, heb daarom ook niet direct de behoefte om Mondo Cannibale in zijn geheel te bekijken.

avatar van Exploitation

Exploitation

Matige Cannibal-film van Jess Franco. De Gore-scenes waren goed, verhaal erg matig en een groot minpunt was, dat de kannibalen in deze film Engels praten....

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Als de vrouwen maar blond en bloot zijn vind ik het allemaal prima.

avatar van stephan73

stephan73

Eerste van de twee kannibalenfilms die Franco maakte in 1980, die "toevallig" erg veel op elkaar lijken qua verhaallijnen.

Hoewel hij niet hetzelfde niveau heeft als een Cannibal Holocaust of een Cannibal Ferox, is het zeker een leuke film.

Een groep kannibalen valt een professor en diens familie aan, maar de dochter weet zich te verstoppen. Als ze later gevonden wordt denken de kannibalen dat zij de witte godin is.

Jaren later besluit de vader om met een nieuwe expeditie zijn dochter te zoeken.

Een wel heel kort door de bocht plot, maar meer was er ook niet nodig om dit verhaal te vertellen.

De regie van Franco is goed met goed gebruik van slow-motion en close-ups.

En dan de kannibalen... ja, de kannibalen! Ze zien eruit als derderangs KISS leden of acteurs uit een Kabuki stuk. Erg lachwekkend...

Verwacht geen "baanbrekende" kannibalenfilm. Ken je het werk van Jess Franco, dan weet je wat je te wachten staat!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

stephan73 schreef:

De 2 verhaallijnen zijn totaal verschillend.

Bij Devil hunter staat een stukje dat bij deze Mondo cannibale hoort.

Iemand heeft ooit bij het toevoegen "toevallig" een foutje gemaakt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Middelmatig.

Vond dit een van de mindere kannibalenfilms.

De redelijk aanwezige gore wordt soms lang in beeld gebracht met slowmotion beelden maar mede de slechte fx en het soms onduidelijke beeld had het maar een mager efect. En dan dat bijhorende geroep, hoe slecht zeg!

Het verhaal had nogal wat saaie stukken en uiteindelijk had ik op het einde van de film geen voldaan gevoel over deze film.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Eerst had ik deze film als goed beoordeeld maar nu ik 'm herzien heb valt hij toch wel tegen.

Cannibals is een film gemaakt door Jess Franco. Als je al wat meer werk heb gezien van hem kan je eigenlijk al verwachten wat deze film is. Vele scene's herkende ik maar komen uit de film van een jaar latere Terreur Cannibale (1981). De scene's uit deze film zijn dus gestolen en in die film dus gemonteerd. Het scheelt niet veel of deze film had net zo slecht als die film kunnen zijn. Een groot grof festijn is het eigenlijk niet. Het gore van deze film valt wel mee. De acteurs gingen wel, alleen Al Cliver komt qua prestatie toch weer het beste uit de verf. Film heeft ook wat weg van Sexo Caníbal (1980). Al met al geen bijzondere kannibalen film van Franco. Het is spijtig maar tot nu toe krijgt het van mij een magere 2,0.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Misschien wel de meest pure kannibalen film die ik tot op heden gezien heb. Franco koos, in tegenstelling tot zijn Italiaanse collega's, voor een film zonder dierenleed, waarbij de gore scenes beperkt blijven tot de kannibalistische scenes.
Deze scenes worden nog wel redelijk goed in beeld gebracht, alleen hier en daar (mede door de slow motion) wat teveel uitgerekt. Zo kan zelfs het kannibalisme saai worden.
Verder slaagt Franco er door zijn film stijl niet in om enige binding tussen de kijker en de personages te creëren. De dochter word te vroeg in de film ontvoerd en m.u.v. Jereny Taylor (gespeeld door Al Cliver) blijven de personages vrij plat.
Cliver's acteer werk komt ook het beste uit de verf. De rest, niet geholpen door de slechte Engelse dub, komt niet bepaald overtuigend over.
De bont geschilderde kannibalen zien er visueel wel gaaf uit, maar komen soms wat houterig over.
De soms wat psychedelische soundtrack is misschien nog het meest positieve aan de film.
Wederom een Franco die bij mij niet verder komt dan matig.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Verdorie toch het begon allemaal wel erg goed zo die ontvoering van dochterlief die vervolgens als white goddess door de kannibalenstam wordt geadopteerd en de vader die dan ternauwernood kan ontsnappen. Zeer interessante premise. Helaas blijft de film dat iets te lang doorgaan over het trauma dat de vader moet verwerken en bijkomend geheugenverlies. Liever had ik wat meer gezien van de dochter bij de kannibalen zo een beetje als Amazonia. Dan de reddingsoperatie verloopt op een goedkope saaie manier. De gore en kannibalistische scènes in slow motion het oogde allemaal goedkoop en repetitief. Hier had veel meer mee gedaan kunnen worden, maar op de vader na blijven de personages erg vlak.

avatar van joolstein

joolstein

Stelletjes prutsers aan het werk! Oké Franco maakte zijn films alleen voor het geld maar als die er al géén zin in had? Ook nog werk uit handen gaf aan mederegisseur Franco Prosperi. Slaat het gewoon volledig de plank mis! Franco schreef dit met gecrediteerde regisseur Jean Rollin en we krijgen dus een of ander derderangs verhaaltje over een ontvoerd dochtertje die de koningin van een kannibalenstam wordt tot de vader zijn gelukkig getrouwde dochter dwingt terug te keren naar de beschaving. Enfin...als het plot niet toereikend is dan kan je altijd nog plezier beleven aan de kannibalen die op wat mensenvlees kauwen... Helaas weet Franco dit zeer vakkundig te verprutsen door close-ups en slow motion begeleidt met nagesynchroniseerd eetgeluiden of iet dergelijks, toe te passen. Ja deze bevat dus wel kannibalen, super goedkope …want het zijn de lokale zigeuners met hun snorren en bijhorende kapsels in bontgekleurde schmink. Sh*t het ging van kwaad naar erger...want beelden van de dansende stam, stock footage van vliegende vogels een slang of bomen in de wind en plots ben je dan zonder aankondiging zoveel jaar verder en is het kleine meisje veranderd in een 17-jarige naakte Sabrina Siani. En papa herinnert zich alles weer en verzamelt een team van ontdekkingsreizigers die niet het verschil weten tussen een Spaanse tuin/park of . . . de jungle! Dit alles werd onderbroken door drie of vier keer slome shots van kannibalen aan het werk. Het zorgt dat ik na 90 minuten best durf te beweren dat dit een wel erg slechte jungle-horror was!