• 9.371.211 stemmen

Man behind the Gun, The (1953)

Western | 82 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Felix E. Feist

Met onder meer: Randolph Scott, Patrice Wymore en Dick Wesson

Plot Man behind the Gun, The

"An Easy-Going Gent with Deadly Guns...and a Reputation to Match!"

Californië, rond 1850. Ransome Callicut, een agent van de regering, komt incognito als onderwijzer in Los Angeles aan. Hij moet een organisatie onderzoeken, die van Zuid-Californië een eigen staat wil maken. Ransome krijgt een affaire met de schoollerares Lora Roberts, die hij kort daarvoor heeft gered bij een postkoetsoverval. Ransome's rivaal is echter de heethoofdige legerkapitein Roy Giles, die ook in de organisatie zit voor afscheiding van Californië. Wanneer Ransome er achter komt, wie de leider van de separatisten is, breekt de hel los.

Major Ransome Callicut

Lora Roberts

Sgt. 'Monk' Walker

Capt. Roy Giles

Chona Degnon

Sen. Mark Sheldon

Bram Creegan

Phoebe Sheldon (as Katharine Warren)

Cpl. Olaf Swenson

Buckley Saloon Manager

avatar van stinissen

Dogie_Hogan was me net voor , stond ook in me lijst...

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Het is ook vaak eens andersom, hé Henk?

avatar van stinissen

Aangename Scott western met een onhandige Scott (zijn rol dan) het vrouwelijke schoon komt van Patrice Wymore als Lora Roberts die die maar een korte carriere had.

avatar van Barfly

Barfly

Nogal saaie western met flink veel dialoog in het eerste uur. Het is allemaal niet slecht uitgevoerd, maar wel wat routinematig overkomend. De karakters zijn hier zo plat als een dubbeltje en zelfs de tegenpartij ziet er niet al te kwaad uit. Van Scott wordt je qua karakterspel ook niet wild met zijn weinig expressieve spel. Ik zou Scott wel eens buiten zinnen van woede willen zien, of op de grond schuddebuikend van het lachen. Zoiets.... maar in ieder geval iets.

Wie weet heb ik een overdosis Randolph Scott te pakken, want veel verschil met het merendeel van zijn westerns zit er niet in.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Barfly schreef:

Ben ik ook beetje bang voor met Randolph Scott Western: 13 in een dozijn. Heb de (overigens fraaie) Budd Boetticher boxset met allemaal Randolph Scott Westerns; met 'Seven Men from Now' denk ik ff genoeg Randolph Scott Westerns gezien te hebben.

avatar van madmax1

madmax1

.Mooie binnen komer Randolph Scott als zeeman, geen uitblinker maar dat

kan je verwachten deze geroutineerde acteur speelt meestal in doorsnee westerns .

ze zijn niet top maar ook niet slecht, op zijn tijd weer eens bekijken kan geen kwaad.

Stuk van herzien maar die blauwe soldaten pakken kleuren niet in deze film.

avatar van obiwan1958

obiwan1958

hier zijn blijkbaar geen westernliefhebbers en zeker geen Randolph Scottfans,die wel veel geld in het laadje bracht door dit soort films,maar dat zijn we natuurlijk al lang vergeten,voor mij blijft het altijd heerlijk naar films te kijken uit de jaren '50 en vroeger...

avatar van Brix

obiwan1958

Hey! [/quote]

avatar van mr rumson

mr rumson

Dit is een niet al te beste western van Scott.

Scott die undercover gaat dat hebben we volgens mij Scott wel eens meer zien doen in een western .

Helaas raakte ik niet echt betrokken bij het verhaal.

Waardoor de film langs je voorbij glipt zonder ook maar een enkele indruk op je te maken .

Voor een western ziet het decor er niet echt uit waardoor er weinig van de westernsfeer over blijft.

Van Scott weet je wat je kunt verwachten en dat is dat er weinig verschil zit in de karakters die hij neerzet in westerns.

De truc met de als dame verkleedde man in de huifkar bracht nog wat humor met zich mee.

Al is dan de actie die daarna volgt weer wat minder .

Al met al is dit geen slechte western maar boven de middelmaat weet hij ook niet uit te stijgen.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Zojuist deze routine western uit eigen collectie gekeken. Is inderdaad een doorsnee produktie met Mister Scott. Als je even tijd moet overbruggen en je eist niet al te veel, dan is deze western best te pruimen. Maar haalt geen voldoende. Van mij een 2.5