Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Jaycee Chan
7,7 (37)
Gesproken taal: Mandarijn
Plot Pk.com.cn
De jonge en timide chirurg Li heeft na zijn studie zijn beste vriend, de charismatische Ji, uit het oog verloren. Hij hoopt hem weer te zien op de reünie die diens vriendin vijf jaar later organiseert. Hij komt echter niet opdagen. Via flashbacks waarin de grenzen tussen droom en realiteit vervagen, volgt de film de relatie van het drietal tijdens hun studie.
-fal
- 2028 berichten
Gaaf filmpje dat werkt als een 90 minuten durende MTV clip waarin aan middelen vanalles voorbijvliegt: kunst, architectuur, animatie, symboliek, gefragmenteerde montage, a-chronologie, scènes die van locatie veranderen, zang, dans en vooral veel muziek. Subtitels waren soms veel te snel weg, maar ook zo werd duidelijk dat dit alles in dienst staat van een levenslesje. Op het niveau van de personages en plot blijft het allemaal erg luchtig en oppervlakkig; Leuk en regelmatig erg mooi is het desalniettemin.
Al een tijdje erg benieuwd naar, op basis van je recensie ga ik dit waarschijnlijk ook echt geweldig vinden. Binnenkort toch maar een keertje kijken
Goldenskull
Geen imdb link? Ik wil hier eigenlijk wel wat meer over weten, maar dan wacht ik OH's recensie wel even af.
Verfilming van een internet novel. Doet inderdaad erg modern aan (en als je erg ouderwets wil klinken noem je dat vast MTV-style). Rest volgt nog wel
Tayama
(en als je erg ouderwets wil klinken noem je dat vast MTV-style).
Dat is helaas niet ouderwets, hoor.
Maar kom op met je bericht - heb deze ook al klaar staan om te bekijken, benieuwd wat ik kan verwachten.
-fal
- 2028 berichten
Nog geen recensie gelezen waarin de link met MTV niet in positieve zin gemaakt werd. Was ook volgens mij de doelgroep, die vervolgens zat te miepen dat de vrouwelijke hoofdrol geen "lekker stuk" was, al kan ik daar zo vlug geen link meer van vinden. Voor de ongeduldigen: LoveHK-Film - Trailer
pk.com.cn komt een eind na de MTV generatie. Het is een film die veel meer geleend heeft van het internet. Zowat alles in de film refereert daarnaar. Vandaar mijn lichtje irrititie dat alles dat wat met jongerencultuur te maken heeft nog steeds als "MTV" omschreven wordt.
Verder een erg gave film. Mix van elementen en stijlen die samen een nieuw en organisch geheel vormen. Pas tijdens de laatste 20 minuten krijgt de film echt duidelijk richting en vorm. Niet al te subtiel maar wel mooi en boeiend.
Fijn om dit te zien. 10 jaar te vroeg, waarschijnlijk nog meer aangezien de gemiddelde filmfan erg narratief is ingesteld en zich vaak wat beperkt toont als een film de stijl van het subject aanneemt.
Dik van genoten, 4.5* en een uitgebreide review
Inland Rabbit
Tsjah, wat valt hier over te zeggen. Eens beginnen met het feit dat de basis helemaal niet zo moeilijk is. Een basis die rust op de emotionele band en de dromen van 3 jongeren.
Zijwegen zijn er te over en dat is hetgeen de film zo uniek maakt. Zoals gezegd dans, muziek, zang, animatie, ijsberen (huh whatever), aparte montage trucjes. Dat alles om vervolgens weer terug te vallen op het basis verhaal/verhalen.
Inderdaad best vernieuwend, chaotisch (en voor sommigen vast verwarrend) en non-linear, maar door het organische geheel heb ik me er geen moment aan gestoord. Sterker nog, ik heb genoten van dit verrassende stukje film. Ooit een dvd misschien, want deze versie was niet om over naar huis te schrijven op momenten.
Goldenskull
Het was me al vroeg duidelijk waar de film heen ging, uiteindelijk niet echt storend, maar het had net zo goed zonder gekund. Eerlijk gezegd vond ik het maar een matig excuus voor plotontwikkeling. Doe dan maar geen plotontwikkeling.
Verder wel leuk, goed gestileerd, paar fijne scènes, wat mooie shots en ook af en toe nog wat te lachen.
Threeohthree
Serendipiteit voor beginners.
Mijn schoonouders wonen in Zwankendamme. En serieus, niemand belandt zomaar in Zwankendamme. Je moet al een heel grondige reden hebben om er heen te gaan. En die had ik. Het zoveelste jubileum werd gejubileert met slingers en feest dat de ochtend erna pas écht gevierd zou worden. Zo brak als twee musjes in het najaar liggen we naast elkaar. Ben ik hiervoor naar Zwankendamme gereist?!
Een verdrietig moment dat maar 1 oplossing kende, nouja eigenlijk 2, maar aangezien het nog maar 9 minuten voor half 7 was, leek ons het tweede geen optie. Dus, optie 1 ging van start; je zou denken dat het voor meneer en mevrouw B. een peuleschilletje wegkauwen is. Echter in de realiteit is het een complex ritueel; lijnzaad en spiegels doordrongen van uitgekauwde argumenten springen elkaar te lijf, coïtus is het mooiere woord, maar als ik de foto's zo terug kijk, is het dat mooie woord niet waard. Enfin, een film werd opgezet en een lolly werd uitgedeeld. Stil waren we saampjes, de resterende ochtend.
We waren stil van de originele layout die in al haar vreugde van het scherm afspatte, maar we waren ook stil omdat we niet wilden cq konden praatten. Met vriendschap, liefde, geluk en verraad biedt pk.com.cn de mogelijkheid om met je gedachten op stap te gaan, te dromen, te treuren en te genieten. Ze vraagt niet om aandacht, maar ze zal het je ook niet geven. Gelukkig is het aanbod dan ook schaars, want pk.com.cn is duidelijk een film voor een kleine doelgroep.
Wat een dagje Zwankendamme al niet teweeg kan brengen.
Threeohthree
Verbaas me trouwens over mijn eigen 5*, de 'twist' was behoorlijk goedkoop. En ik zou er menig film op af hebben gekraakt, maar hier stoorde het niet, het viel wel op, maar werd waarschijnlijk gecamoufleerd door of mijn 'dream state' of doordat het gewoon weinig boeide aangezien het toch puur om de uitwerking ging.
yyaldrin
Iemand enig idee waar ik deze film kan vinden? Bij yesasia lijkt die uitverkocht te zijn en amazon levert ook niks op.
Inland Rabbit
mnee, internet is je vriend ben ik bang. Zou m ook wel willen, maar dat is meer een droom.
Al kan ik niet instaan voor de winkel. Wil het best laten weten als het pakje goed is aangekomen.
yyaldrin
Zelfs het internet heeft me in de steek gelaten.
@Onderhond, graag!
Inland Rabbit
ik hoor graag van je OH. Heb deze december toch geen geld, zal januari worden dan.
Ik ben er maar meteen opgesprongen. Hoop niet dat het de laatste kopie was
Inland Rabbit
Niet doen joh, ik deed dat laatst nog, er zit nu een hele barst in die hoes!
Gave film.
Ben het wel eens met OH, dat dit eerder een film is van na de mtv generatie. Ook al snap ik dat door de dans en lidjes, maar ook vooral de man in het ijsbeerpak en de overgangen tussen live action en animatie de link met mtv snel gelegd is. Maar de film kent veel te veel diepte om als een mtvfilmpje te worden aangemerkt. Het kijkt veel meer als een middagje surfen langs youtube en andere internetkanalen. Film si op dat gebied veel meer een afspiegeling van het leven nu en het internet dan Life in a Day (2011) wat ik een behoorlijke mislukking vond. Dit was een hele fijne vertelling die ik eigenlijk ook veel vont weghebben van de nouvelle vague, maar dan een hele eigentijdse variant. Film als een soort van video art, zoals Inland Empire (2006) en AUN - The Beginning and the End of All Things (2011) ,waarbij de sfeerschepping en de individuele momenten meer van belang zijn dan het narratief.
Was eigenlijk van plan Honey Pupu te bekijken, maar daar bleek ik nog geen subs van te hebben. Dus werd het deze, aangezien daar de vergelijking hiermee getrokken werd. Een mooie 4* en erg benieuwd naar Honey Pupu.
Subs inmiddels binnen.
lidjes = liedjes, si = is & vont = vond
Moet toch eens wat nauwkeuriger typen op die iphone.
LimeLou
- 2048 berichten
Zitten er veel dialogen in deze film? Ik kan deze film met moeite met ondertiteling vinden, en als er weinig tot geen dialoog in zit zie ik geen ondertiteling niet als een probleem.
wibro
Prachtig!
Van Jiang Xiao's vorige film "Electric Shadows" was ik absoluut niet van onder de indruk, maar van deze film heb ik echt genoten. Prachtige visuals waarvan niet onvermeld mag blijven de mooie animaties die wij af en toe te zien kregen en behalve het goede acteerwerk van de hoofdpersonages mag natuurlijk de heerlijke opgewekte soundtrack niet vergeten worden.
Deze film verschilt in alles met het vorige Electric Shadows. Liet die film een duidelijk beeld zien van het starre communistische China uit de tijd van Mao, PK.COM.CN straalde het moderne post-communistische en kapitalistische China uit van nu. Treffend werd het verschil tussen die twee China's weergegeven in de scène waarbij de hoofdrolspelers gymnastiekoefeningen deden op communistische marsmuziek uit de tijd van Mao, die even later prompt overging naar westerse MTV achtige muziek van nu. Voor mij een van de mooiste scènes van deze zeer genietbare film die op een schitterende wijze symboliseerde dat het communistische China verleden tijd was en eigenlijk alleen nog maar in naam bestaat.

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij