• 9.370.338 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Atom Egoyan

Met onder meer: Patrick Tierney, Berj Fazalian en Arsinée Khanjian

Plot Next of Kin

Peter Foster is enig kind in een Canadees gezin. Zijn ouders maken veel ruzie, wat hem ongelukkig en passief maakt. Samen met zijn vader en moeder gaat hij daarom in videotherapie. Als hij de opnames bekijkt ziet hij bij toeval ook fragmenten van een Armeens gezin. De ouders waren niet meer in staat om voor hun eigen zoon te zorgen, waarna het kind noodgedwongen ter adoptie werd afgestaan. Peter besluit zich los te rukken van zijn eigen lot en zich voor te doen als de verloren zoon van de Armeense familie.

Peter Foster/Bedros Deryan

George Deryan

Sonya Deryan

Foster Counsellor

Deryan Counsellor

Counsellor in Elevator

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Egoyans debuut film heeft de elementen van zijn eerste films al in zich. De uiteenvallende families, het moeizaam communiceren, de introductie van nieuwe communicatiemiddelen etc. Redelijk overtuigens, al is het uitgangspunt wat merkwaardig, het intrigeert en werkt grotendeels. Nu verkrijgbaar als goedkope release bij Concorde en mooi begin voor de prachtige reeks films die hij daarna zou maken Family Viewing, Speaking Parts en The Adjuster.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Enkele mooie kamera vondsten maken dat ik hem drie sterren geef, de film zelf is okee maar niet geweldig.

70 min was eigenlijk net mooi.

Ik ga Rokuro's tips van hier boven zeker bestellen omdat Egoyan me wel nieuwsgierig heeft gemaakt.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Als debuut een heel sterke start. Meteen maak je kennis met de subtiele verweving van fictie en werkelijkheid, wat ik al kende van Exotica. Een pluspunt is bovendien de humor, die in Next of Kin een luchtige verrassing voor me was. Een prachtig moment vormde de 'twee kinderen op bed' met de Teddy in volle onschuld in hun 'midden', ondersteunt door hemelse muziek ... Om in te lijsten.

avatar van james_cameron

Tig jaar naar lopen zoeken, en dan vindt je de film opeens voor een euro in een dumpbak. Zo gaat dat soms. Interessante debuutfilm van Atom Egoyan, waar al zijn later zo typerende thema's reeds in verwerkt zitten. Soms een beetje statisch, onder andere door de saaie cameravoering, maar het akteerwerk is in orde en het script steekt degelijk in elkaar. Uiteraard zien we Egoyan's vrouw Arsinee Khanjian in een belangrijke bijrol; ook Egoyan zelf is even te zien als figurant op een feestje. Bijzonder lelijk overgezet op dvd in 4:3 formaat, maar ja, voor een euro mag ik niet klagen...

avatar van mister blonde

mister blonde

Hoewel het lage budget zeker voor een deel bijdraagt aan de charme, is het toch ook jammer dat er geen betere middelen waren om het leuke concept te ondersteunen. Maar het is een fijn klein filmpje. Ik ben benieuwd naar meer, maar dat komt goed dankzij die goedkope box van A film met zijn (vermeend) belangrijkste werk.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Opmerkelijk en intrigerend sociaal experiment, waarbij een jongen die in therapie zit met z’n ouders bij een ander gezin in een zelfde soort situatie binnendringt. Het knappe is dat het nergens ongeloofwaardig of te absurdistisch wordt en het uiteindelijk een mooi en onverwacht eind krijgt.

3,5