• 9.376.205 stemmen

Geregisseerd door: Jon Lindström

Met onder meer: Marika Lagercrantz en Per Mattsson

Gesproken taal: Zweeds

Plot Kronvittnet

De getrouwde Thomas zit in een huwelijksdip en ontmoet Jenny. Thomas staat open voor avontuur en maakt een afspraakje met Jenny in de macabere omgeving van zijn werk - een laboratorium voor dieronderzoek. Als ze daarna in een restaurant belanden, krijgen ze ruzie. Thomas hoort niets meer van haar, totdat de politie op zijn stoep staat en hem beschuldigt van de moord op en de verdwijning van Jenny.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Gebaseerd op het boek van Maarten 't Hart.

avatar van baspls

baspls

Net het boek gelezen voor mijn leeslijst. Toch wel een van de betere Nederlandse Romans, al vind ik de titel slecht gekozen. Opmerkelijk dat het boek in Zweden is verfilmt en niet in Nederland (zegt ook wel wat over de Nederlandse filmindustrie, ik zou dit boek namelijk meteen verfilmen). Ben toch wel heel benieuwt naar de film.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

baspls schreef:

Opmerkelijk dat het boek in Zweden is verfilmd[...]. Ben toch wel heel benieuwt naar de film.

Ken het verhaal erachter ook niet. Jon Lindström verfilmde ook Wolkers' 'Een Roos van Vlees'. Beide waren begin jaren 90 op TV.