• 9.371.404 stemmen

Geregisseerd door: Wulan Tana

Met onder meer: Yang Hao, Tian Chengren en Yan Zhang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Nuan Chun

Xiao Hua is een arm weesmeisje dat is ontsnapt aan haar pleegouders die haar mishandelen. Ze wordt in huis genomen door een arme ongeschoolde man die maar één wens heeft, namelijk ervoor zorgen dat Xiao Hua een thuis en een goede toekomst heeft. Ondanks dat hij wordt lastig gevallen door zijn mededorpsbewoners en zijn eigen zoon laat hij zich niet uit het veld slaan.

avatar van Nomak

Nomak

Iemand die iets over deze film kan vertellen? Ik zag hem liggen in de Media Markt, maar ik wou geen kat in een zak kopen.

Is het een ontroerend verhaal?

avatar van Baggerman

Baggerman

Typische - want Onderhond altijd treffend noemt - Chinese boerengeploeter-in-de-kleifilm, die op het einde ècht te sentimenteel wordt en die wel erg simpel is qua plot. Wel sympathiek en met liefde gemaakt, maar nergens speciaal. Waarom dit dan ooit speciaal in Nederland is uitgebracht? Het meisje is wel lief en plotwise is het wel erg onbegrijpelijk dat de schoondochter van de oude man zich zo'n boze stiefmoeder attitude aanmeet! Maar het zal wel weer een cultureel verschilletje zijn met ons Westerse denken.

Mocht Nomak dit nog lezen en de dvd nog in de Media Markt liggen, lekker laten liggen, tenzij je verzot bent op films als Oliver!, Annie, Heidi, you get the picture.....!