• 9.378.049 stemmen

Geregisseerd door: Anselmo Duarte

Met onder meer: Anselmo Duarte, Dercy Gonçalves en Odete Lara

Gesproken taal: Portugees

Plot Absolutamente Certo

Een man, die het hele telefoonboek van zijn dorp uit het hoofd kent, probeert zijn geluk bij een televisieshow. Een groep criminelen die controle heeft over alle gokgelegenheden in de stad probeert hem in handen te krijgen. Ze willen namelijk profiteren van zijn naïviteit.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Ok, Sao Paulo is nu dus een DORP. Dat u het even weet. Enfin, musical/ komedie van dezelfde Duarte die even later de gouden palm in Cannnes zou winnen met OPDP, maar dit is even andere koek.

Verhaal stelt allicht geen hol voor, maar...de parallellen tussen dit verhaal en slumdog millionaire zijn dermate frappant dat je bijna van plagiaat zou kunnen spreken: simpele jongeziel en arme donder doet mee aan een imbeciele tv quiz waar je 1 miljoen(!) mee kunt winnen als je de meest belachelijke vragen goed beantwoord. De hele natie kijkt mee en duimt voor hem, terwijl hij en zijn Grote Liefde worden bedreigd door thugs. En intussen tikt de klok...mogen wij dan godverdomme misschien zeggen dat Slumdog plagiaat is en dat dit filmpje ook een oscar had moeten winnen?

Enfin, als in een bollywoodproductie ook veel zang en dans( ong 20 minuten in geheel) met wie weet de eerste rock&roll sequentie in de Braziliaanse filmhistorie. En een jonge Lara als danseres die er appetijtelijk uiziet. Het karretje waar ze in reed...dat wil ik ook!

Resumerend: zeker niet grappig, zeker wel feel good doordat het een soort sfeer van hoop en naiviteit uitstraalt die echter door de geschiedenis niet is bevestigd. Mensen die blij zijn als hun naam, adres, en telefoonnummer tijdens een live tv uitzending worden rondgebazuind..onvoorstelbaar nu. Maar voor het publiek destijds blijkbaar vanzelfsprekend.