• 9.378.109 stemmen

Le Sette Folgori di Assur (1962)

Actie / Avontuur | 88 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: War Gods of Babylon / 7th Thunderbolt

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Silvio Amadio

Met onder meer: Howard Duff, Jocelyn Lane en Luciano Marin

Plot Le Sette Folgori di Assur

Sardanapolo, de Heerser van Ninive en zijn broer, Prins Sammash, onlangs benoemd tot Koning van Babylon, houden beiden van dezelfde jonge roodharige vrouw Mira. Haar dorp werd vernield door de woeste barbaren, die iedereen - waaronder ook haar vader - hebben vermoord. De liefde veroorzaakt een felle tweestrijd tussen beide broers.

avatar van Brix

Brix

• 19683 berichten

Een peplum die toch iets uitsteekt boven de gemiddelde producties van het genre.

Er is veel werk gemaakt van de special effects, met de mogelijkheden van de tijd waarin de film werd gemaakt.

Niks digitaals dus.

Vooral de miniatuurbouwers hebben er hun handen aan vol gehad.

De leeuwenjacht is heel knap in beeld gebracht, en ook naar huidige maatstaven nog spectaculair te noemen.

Daar zijn bekwame dierentrainers aan te pas gekomen, en werden risico's genomen.

Als heel de film van dit niveau geweest zou zijn kreeg hij van mij 4* als waardering, maar dat is helaas niet het geval.

Het is mij een raadsel hoe Howard Duff in een peplum verzeild is geraakt.

Hij doet het overigens niet eens zo slecht.

Voor de liefhebbers : In goede beeldkwaliteit te vinden op YouTube.