• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Rudy Soedjarwo

Met onder meer: Adinia Wirasti, Sigi Wimala en Fauzi Baadila

Gesproken taal: Indonesisch

Plot Tentang Dia

"Wishes come true when someone lost..."

Gadis (Sigi Wimala) haar vriend gaat vreemd met haar beste vriendin. Gadis wordt hierdoor een eenzaam persoon zonder vrienden, behalve Randu (Fauzi Baadilla) die verliefd op haar wordt. Bij een auto-ongeluk ontmoet Gadis een meisje genaamd Rudi (Adinia Wirasti) en zij neemt Gadis mee in haar wereld vol avonturen. Rudi is echter erg dominant in hun vriendschap, en hun vriendschap komt op het spel te staan.

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Begon met niet al te grote verwachtingen aan deze film, maar Tentang Dia bleek een prachtige film te zijn. Een meeslepend verhaal en personages, sterk geacteerd en zeer fraai geschoten met een aantal beeldschone shots. De kracht van Tentang Dia is dat je word meegenomen in de diepe gedachtengangen van Gadis (Sigi Wimala) en Rudi (Adinia Wirasti), waardoor je echt met de personages meeleeft.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Het hoge dramatische gehalte in de Indonesische cinema ben ik onderhand wel gewend, maar dat maakt niet dat ik me er minder aan stoor. Dit keer lijkt Soedjarwo een groter budget te hebben als normaal, en ook andere cameramannen; mooi rauw geschoten. Wirasti speelt weer goed en ook Baadila en de voor mij onbekende Wimala doen het prima. Het verhaal, daar schort helaas veel aan; stom, ongeloofwaardig en behoorlijk saai, zelfs voor de anderhalfuur dat de film duurt.