Hindenburg: Titanic of the Skies (2007)
Genre: Documentaire / Drama
Alternatieve titels: Hindenburg / Hindenburg: The Untold Story
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Sean Grundy
Met onder meer: Simon Lowe, Mark McGann en Malcolm Tierney
6,8 (208)
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Hindenburg: Titanic of the Skies
6 mei 1937. In New York zijn alle mensen aan het wachten op de glamoureuze aankomst van de zeppelin LZ 129 Hindenburg. Maar als de zeppelin wil landen, gaat het helemaal mis. Reconstructie van de gebeurtenissen.
Zichzelf (Narrator)
Werner Franz
Rudolph Sauter
Commander Rosendahl
Helmut Lau
Meer dan uitstekende kijk op de ramp van de Hindenburg een dikke zeven!!
OliverDogg
Ik wou kijken, maar het is blijkbaar niet de moeite om laat op te blijven?
OliverDogg
Ik zie het al, die kerel die 0.5 heeft gestemd is zo iemand die aleen 0.5 of 5.0 geeft.
Altijd van je zelf uit gaan en niet op de stemmers hier of waar dan ook.
ikbenleon
Oogjes open en kijken , en dan oordelen, ik ben er voor opgebleven en het was de moeite waard .
3.5 ***
RickZ
Drama met documentaire-tintje over ramp met de beroemde zeppelin en de zoektocht naar de oorzaak. Met orginele zwart/wit beelden en gebaseerd op getuigenverklaringen. Toch al met al niet zo onderhoudend.
riesma
Drama met documentaire-tintje...
Een documentaire met een iets te veel drama-tintje, mijns inziens. Qua docu ontbreekt er nogal wat diepgang, zo ook qua verhaal dat er omheen is geschreven. In beide opzichten vond ik het niet geslaagd.
Een avond National "And then, disaster strikes" Geographic kijken levert meer info op. En het bevat ook stukken minder anti-nazi stemmingsmakerij, dat mij iets te veel aanwezig was in het verhaal.
Voor mij is dit net geen voldoende.
De Blauwe Rijder
Historisch gezien interessant. De regie is ook meer dan voldoende, net als de special effects. verhaaltechnisch en de acteerprestaties zijn matig.
Left4Dead
Filmdocu die het welbekende verhaal toch boeiend weet te brengen. Beelden zijn mooi en inlevend in beeld gebracht. Voice-over goed en het acteerwerk ook. Een prima werkje.
Stinnisen schreef:
Precies mijn woorden.

Jason Momoa tekent voor hoofdrol in verfilming van succesgame ‘Helldivers’

'Dawson's Creek'-ster James Van Der Beek op 48-jarige leeftijd overleden

Veelbesproken verfilming van 'Wuthering heights' nu te zien in de bioscoop

Sciencefictionfilm 'Bølgen' met Kristoffer Joner is zondag te bekijken op televisie