• 9.373.722 stemmen

Take It or Leave It (1981)

Documentaire / Muziek | 85 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titel: Madness: Take It or Leave It

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Dave Robinson

Met onder meer: Mark Bedford en Lee Thompson

Plot Take It or Leave It

"Madness, Madness, they call it Madness."

Autobiografische documentaire waarin leden van de Britse popgroep Madness zichzelf spelen en laten zien hoe zij van kroegmuzikanten uitgroeien tot een band met wereldwijd succes. Alle bandleden tonen hun up's en down's vanaf het moment dat zij begonnen als "The Invaders".

DjFrankie

Dit is een leuke film over een band in het hoogtepunt van hun carriere.

Echt voor de liefhebber dus.

avatar van rbreeman

rbreeman

DjFrankie schreef:

Dit is een leuke film over een band in het hoogtepunt van hun carriere.

Echt voor de liefhebber dus.

Zeker een film voor Madness-adepten, al zullen veel mensen die in bandjes zitten (of gezeten hebben) er veel in herkennen. Overigens gaat de film vooral over de periode voordat de band bekend werd (dus met name wisselingen in de bezetting, ruzies, repetities, verveling en lullige baantjes overdag, optredens op vage feestjes).

Verwacht geen Madness zoals je de band van de videoclips kent, maar een behoorlijk realistisch beeld van een beginnend, aanmodderend bandje. Aanrader om de film ook een keer met commentaar van gitarist Chris Foreman en de eigenaar van het Stiff-label, Dave Robinson, te bekijken.

DjFrankie

Je hebt gelijk rbreeman, ik bedoelde ook tot het hoogtepunt van hun carriere, dus hun doorbraak naar het grote publiek, maar goeie suggestie om beginnende bandjes te laten kijken.

avatar van rbreeman

rbreeman

Is ook muggenzifterij DjFrankie

Take It Or Leave It werd trouwens toevallig afgelopen vrijdag op BBC4 uitgezonden (wat de meeste Nederlanders, inclusief ik zelf, vermoedelijk niet ontvangen) in het kader van een avondje Madness op de buis (ook met optreden Glastonbury 2009, Young Guns (documentaire) en een live registratie van The Liberty of Norton Folgate in Hackney Empire door Julian Temple).

avatar van ZAP!

ZAP!

Weet iemand waar deze te zien (/koop) is?

ZAP! schreef:

Weet iemand waar deze te zien (/koop) is?

Staat op YouTube nu check hier