• 9.382.648 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Vuk Janic

Plot Meester Ben

Documentaire over Ben, toegewijd leraar in de Schilderswijk, tegen de achtergrond van de groeiende spanningen tussen allochtonen en autochtonen in Nederland. Elke dag rijdt Ben van Zoetermeer naar de Schilderswijk. Hij geeft Nederlands aan leerlingen die op straat en thuis geen Nederlands spreken. Hij werkt hard voor de CITO-toets - maar weet dat gemiddeld vier van de vijfenzeventig leerlingen uit groep acht naar de havo gaan, en de rest naar het vmbo. Is zijn missie absurd? Is hij een sukkel? Of doet hij groots werk? Kan Ben werkelijk iets bereiken met zijn idealisme?

avatar van loer

loer

De omschrijving van de film is absurd. Deze suggereert dat het lage percentage havo-leerlingen onvoldoende recht doet aan de inspanningen van deze onderwijzer. Alsof het vmbo een minderwaardige opleiding zou zijn. Realiseer wel dat 60% van de kinderen in Nedeland naar het vmbo gaan. Het gaat er juist om of Ben zijn leerlingen zoveel bagage meegeeft dat ze in het vmbo succesvol zullen zijn en kunnen doorstromen naar het mbo...

avatar van smoesje

smoesje

Prachtig! Wat een mooie film over een geweldige man!

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Bah wat een politiek correcte film weer. Sommige leerlingen kunnen gewoon niet goed leren. dat ligt niet aan de onderwijzer of het onderwijssysteem maar aan de cognitieve vermogens/beperkingen van de leerling zelf.

avatar van Fabian147

Fabian147

smoesje schreef:

Prachtig! Wat een mooie film over een geweldige man!

Laat me raden, een bekende van je?

avatar van Quido

Quido

Wat is dat toch met die politiek correcte tv-docu's over de educatie van allochtone jongeren de laatste tijd? Eerst met die voetbaltrainer die een elftal vol allochtonen traint, en nu deze. Zijn er nog meer?

avatar van cales77

cales77

ndanks de opmerkingen hieronder lijkt mij Meester Ben een ontzettende vakman.

Coginitie is wel delelijk een doorslaggevende factor, maar sociale factoren natuurlijk ook....en in de Schilderswijk zijn deze natuurlijk niet doorsnee zolas in de rest van Nederland.

4.5 * voor de bevlogen leraar.

avatar van Wouter

Ik blijf vinden dat dit soort dingen hier niet op de site horen, eigenlijk.