• 9.370.979 stemmen

Iyi Seneler Londra (2008)

Alternatieve titel: İyi Seneler Londra

Oorsprong: Turkije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Berkun Oya

Met onder meer: Ülkü Duru, Ali Atay en Zuhal Olcay

Gesproken taal: Engels, Frans en Turks

Plot Iyi Seneler Londra

De internationaal bekende artiest Yasar Nur gaat naar Londen voor een nieuwjaarsconcert, niet wetend dat haar een schokkende nacht te wachten staat. De stad maakt in de vergetelheid geraakte herinneringen bij haar los, waarna ze in aanraking komt met een oude vriend die Yasar met een te grote verantwoordelijkheid opzadelt; een labiele fan die zijn leven wil veranderen door zijn obsessie (Yasar) tegemoet te treden en een echtgenoot die een moeizame scheidingsprocedure moet ondergaan. Het viertal wordt gedwongen de nacht met elkaar door te brengen en de vraag is wie van hen het daglicht nog zal zien.

avatar van Anatolia

Anatolia

Een opmerkelijke persoonlijkheid die Berkun Oya. Op televisie (waarop hij zelden te zien is) viel hij me op door zijn heerlijk droge, on-Turkse humor.

Alleen weet ik in zijn geheel niet wat ik van deze film, die me in eerste instantie totaal niet aanspreekt qua synopsis (erg vaag), moet verwachten en de trailer biedt ook weinig tot geen houvast. Dat had aantrekkelijker gekund.

Verder noemenswaardig: Denis Lavant uit de Rabbit in your headlights-clip van UNKLE speelt mee.