• 9.375.064 stemmen

Bodigaado Kiba: Shura no Mokushiroku (1994)

Actie / Misdaad | 64 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Bodyguard Kiba 2 / Bodyguard Shura / 修羅の黙示録 ボディーガード牙

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Noriko Arai en Takanori Higuchi

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Bodigaado Kiba: Shura no Mokushiroku

Karatemeester Kiba werkt als bodyguard om zo zijn dojo te kunnen onderhouden. Als hij de opdracht aanneemt om een adembenemende vrouw te beschermen in Hong Kong, komt hij diep in de problemen te zitten. Door haar schoonheid begint hij langzamerhand zijn focus te verliezen. En dan staat hij ineens oog in oog met een wel heel dodelijke vijand.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Helemaal niet zo'n slechte film eigenlijk. Inderdaad, ook niet een van Miike's beste maar toch wel een prima vervolg op Bodyguard Kiba. Wel duurt de film een beetje kort maar er zitten voldoende vechtscenes in, mooie Taiwan-locaties en ook nog een mooi soundtrack.

Voor 64 minuten is dit toch best vermakelijk. Ook gebruikt Miike voor de 20 jaar geleden scenes een streperig ouderwetse beeld.

Toch wel kort vermaak.

3,0

Vond het nog best te doen eigenlijk. Kan me al niet zoveel meer herinneren van het eerste deel, maar volgens mij is dit toch niet opvallend veel slechter.

Korter in ieder geval wel. Daardoor voelt het inderdaad als een halve film. Maar dan wel een film waar het slechtste deel is uitgesneden.

Mij best vermaakt met de weirde soundtrack en een aantal aardig geschoten scenes. Ook leuk dat Miike toen al volop aan het reizen was. Sowieso niet gebruikelijk voor een Japans regisseur.

Actiescenes zijn nog steeds een beetje duf, hoewel de geluidjes erbij aardig hilarisch zijn.

Miike weirdness is aanwezig maar beperkt. Beste scene is in de disco. Redelijk typische ouwe Miike die nog best te pruimen viel, zeker ook met dank aan de lekker korte speelduur.