• 9.370.282 stemmen

The Dirty Mind of Young Sally (1970)

Komedie | 95 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Innocent Sally

Geregisseerd door: Bethel Buckalew

Met onder meer: Norman Fields

Plot The Dirty Mind of Young Sally

"She's radio's answer to Fanny Hill - turn her on and she'll turn you on! Her throat will really get you up... in the morning!"

Sharon Kelly is 'Dirty Sally', DJ van haar eigen privé radiostation op wielen, genaamd KLUV. Met uitzendingen vanuit een busje, rijdt ze door het platteland met steeds de politie op haar hielen. Sally zendt 'sexy muziek met liefde' uit en dit drie maal per dag, daarbij laat ze haar gedachten los aan de luisteraars. De 'Dirty Mind of Young Sally' is een zodanige opwinding voor haar luisteraars, dat de politie haar het zwijgen wil opleggen. Maar eerst zullen zij haar moeten te pakken krijgen en dit alles escaleert als Sally een leidinggevende officier kan verleiden terwijl zij net haar programma aan het uitzenden is.

Toby (as C.D. LaFleure)

Sgt. Dimwittle (as Cliff Bradley)

Ron (as Jaype Jones)

Orange Bikini Girl (onvermeld)

Beach Guy in Hat (onvermeld)

Bookie (onvermeld)

Rose's Boyfriend (onvermeld)

avatar van Fransman

Fransman

De film is hier al door vier mensen gezien, maar niemand neemt de moeite te vertellen wat hij er van vond. Jammer, want gezien de stemverhouding wordt er heel verschillend over gedacht, van 1,5 tot 3,5 sterren. Ik zit gemiddeld met 2,5, omdat het uitgangspunt aardig is en de (vele) seksscènes prikkelend zijn, maar veel van de uitwerking is amateuristisch en ronduit saai.

Een jonge meid met een radiostation maakt seksprogramma's vanuit een rondrijdend busje om uit de handen van de autoriteiten te blijven. Want die willen dat gehijg en gekreun niet in de ether. Geef ze eens ongelijk. Jonge Sally brengt immers in praktijk wat ze op de radio laat horen. Ze doet het ook met mannen in de uitzending. Dat krijgen we allemaal uitgebreid te zien. Evenals de opgewonden reacties van luisteraars, die zich graag door Sally laten opwinden bij hun seksspel, hetzij binnen of in de vrije natuur.

Een hoop seks dus, en daar is niks mis mee. Er valt veel te zien wat dat betreft, want de film is niet helemaal softcore. Het zit een beetje op de grens, of net er over. Je zag duidelijk dat de cast moeite had niet te ver te gaan. Hoofdrolspeelster Sharon Kelly is trouwens wel een stuk met haar rode haar, sproeten en meloenen. Om haar dan seks te zien bedrijven met een te dikke man met te veel haar en een zuidelijk accent, dat is dan weer minder. Met name de mannelijke tegenspelers zijn onwaarschijnlijk lelijk.

Jammer ook dat er kennelijk met een (heel) klein budget moest worden gewerkt. Opnamen en kadrering zijn vaak beroerd, vermoedelijk met opzet om de geslachtsdelen niet te veel in beeld te brengen. Op Sharon Kelly na kan de rest van de cast niet of nauwelijks acteren. Verder is het verhaal te mager en duren de seksscènes te lang. Maar wat ik vooral niet begrijp is waarom er weer een comedy van gemaakt moest worden. Amerikaanse humor munt toch al niet uit door diepgang, hier is het tenenkrommend en het doet afbreuk aan de film. Maar ja, die Sharon Kelly met haar ballonnen. Die maakt veel goed.