• 9.370.299 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Dennis Dugan

Met onder meer: Tom Everett Scott en Wallace Shawn

Plot Karroll's Christmas

Allen Karroll verdient zijn boterham met het schrijven van wenskaarten. Maar met kerst heeft hij nooit inspiratie. Hij heeft immers een hekel aan deze periode van het jaar sinds hij op 25 december 2000 door zijn toenmalige vriendin Lisa vernederd werd in het bijzijn van duizenden mensen. Op kerstavond krijgt Allen het bezoek van de geest van Jacob Marley én van de geesten van heden, verleden en toekomst. Ze hebben zich van adres vergist en moesten bij Allens verbitterde buurman Rosecog zijn om hem de ware betekenis van Kerstmis bij te brengen. Toch nemen ze met veel plezier Allen op sleeptouw.

avatar van Epitaph

Epitaph

Bah, wat een draak van een film.

avatar van wal

wal

Helemaal mee eens.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik had er eerlijk gezegd al niet al te veel van verwacht. Daardoor viel de film op sommige momenten nog best wel mee. Af en toe kon er wel een glimlachje van af, echter nooit meer dan dat. Het acteerwerk ging wel. Het verhaal ken ik nu wel, Dugan had best met iets 'nieuws' mogen aankomen. Toch nog opzicht wel een film die me een beetje heeft weten te vermaken.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Ik kijk sowieso de meeste films zonder echt enige impressie, t was kiezen tussen Arnold en deze vanavond, koos voor deze en het heeft me echt weten te vermaken, zeker naarmate van tijd werd het leuker en leuker, voorral die geesten waren echt geniaal grappig:D De rest was me iets te serieus voor een comedy, past meer bij een romantische film. Maar goed:)

Ik heb t echt te doen met die oude man xD Snap ook totaal waarom die zo ruw deed, althans al was dit echt geweest. En wat had Allen pech zeg xD

avatar van 606

Klinkt behoorlijk als het verhaal van Scrooge.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Karroll's Christmas is vergelijkbaar met het verhaal van Scrooge alleen hebben ze er een iets andere draai aan gegeven. De acteerprestaties van de hoofdacteur Tom Everett Scott is niet zo goed maar heb er zelf geen last van gehad. De acteur Wallace Shawn, de buurman van Tom Everett Scott, vind ik wel sterk acteren. Normaal zie ik hem alleen in hele kleine rollen en dan is het moeilijk om zijn acteerprestaties te beoordelen. Nu kon dat wel.

De kerstsfeer is hier goed aanwezig en er zitten enkele geinige momenten in en het geheel kijkt gewoon prima weg. Het is niks bijzonders eigenlijk en ik kan me voorstellen dat mensen dit een matige film vinden. Je moet er van houden.

Toch vind ik Karroll's Christmas leuk genoeg om hem in mijn kerst collectie te hebben.