• 9.370.161 stemmen

The Suicide Tourist (2007)

Documentaire | 89 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: John Zaritsky

Met onder meer: Craig Ewert

Plot The Suicide Tourist

De controverse rondom actieve euthanasie heeft Nederland vaak in het midden van de internationale discussie over dit onderwerp geplaatst. Tot dusver blijven euthanasie zoekenden vooral overgeleverd aan de officiële standpunten van hun eigen regering. Zwitserland echter biedt een opening aan hen die in eigen land geen begrip vinden voor hun wens hun leven op legale en menselijke manier te beëindigen. Advocaat Ludwig Minelli richtte de organisatie Dignitas op die, weliswaar gebonden aan strenge regels, ook buitenlanders bij actieve euthanasie kan begeleiden.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Het lijkt me wel een intrigerende documentaire om te bekijken. Dat ga ik zeker doen!

avatar van stkolaf

stkolaf

ik ga hem zeker kijken als ik het me herinner vanavond!

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Ja hee jongens, schrijf dan ten minste ook iets als je zo nodig moet melden dat je de docu gaat zien!

Nu zijn het wel erg lege berichtjes.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Zeer degelijke docu met krachtig maatschappelijk thema.

1e ziening van The Suicide Tourist.

De docu is absoluut kijkenswaard, komt integer over. En is aangrijpend.

Er wordt weinig tot niet gebruik gemaakt van kunstgrepen, in plaats daarvan heeft de documentairemaker ervoor gekozen om zijn onderwerp vanuit een zeer menselijk standpunt te vertellen.

Ik vind het zéér mooi om te zien hoe Ewert de moed heeft ons zijn stervensproces tot in detail mee te laten beleven en daarbij niet schuwt om zijn (soms verlammende) angsten te tonen. Heel erg echt.

avatar van TA-E

TA-E

Een must see voor iedereen op deze aardkloot. Wat een ontiegelijke indrukwekkende, afschuwwekkende (op sommige momenten), menselijke documentaire.

De hoop en tegelijktijd wanhoop van mensen om te sterven. Ijskoud, kille en onwerkelijke sfeer.

Maar tevens een meesterwerk. Iedereen raad ik aan dit eens te bekijken. Ik heb het diepste respect voor Craig Ewert, wat een doorzettingsvermogen voor zo iets engs.