• 9.370.279 stemmen

Tod für Fünf Stimmen (1995)

Documentaire / Muziek | 59 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titels: Gesualdo - Tod für Fünf Stimmen / Gesualdo: Death for Five Voices / Death for Five Voices

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Pasquale D'Onofrio, Salvatore Catorano en Angelo Carrabs

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Plot Tod für Fünf Stimmen

In deze documentaire gaat Werner Herzog op zoek naar het verhaal en mythe achter de componist Carlo Gesualdo. Herzog reist af naar de stad waar het verhaal van Gesualdo zich afspeelde. Naast zijn muzikale talenten komen ook de moord op zijn vrouw en dienares aan bod. Echter nergens laat Herzog weten of hij nou verzeild is in de legende of in de waarheid van Gesualdo.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Herzog is voor mij de meest onvoorspelbare filmmaker. Niet alleen zijn de topics die hij behandelt in zijn docus en fiction films extreem uiteenlopend, maar in mijn waardering variëren zijn films van behorend tot mijn all-time favorites (Stroszek) tot afgrijselijk (Auch Zwerge Haben Klein Angefangen of The Wild Blue Yonder), en alles er tussenin. Maar Gesualdo is toch weer een boeiende film geworden over een bizar historisch figuur. 3*

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Fünf Stimmen nu inderdaad.

avatar van danuz

danuz

Achter de reïncarnatie van Gesualdo's vermoorde vrouw aanrennen of een lang shot van een doedelzakspeler die in de gaten van vervallen muren van Gesualdo's geruïneerde paleis speelt om te voorkomen dat zijn geest ontsnapt: Herzog draait er zijn hand niet voor om. En het levert opnieuw een fascinerend document op. Sowieso spreekt de figuur Gesualdo tot de verbeelding, maar ook het constante gespring tussen documentaire en fictie blijft bijzonder om te zien. Gewoon weer een compleet eigen en gek document over een unieke componist/alchemist/moordenaar (dat verhaal over zijn zoontje alleen al). Ook (of misschien juist) zijn minder bekende werken blijken vol te zitten met bizarre verhalen en personen. Geweldige documentaire!

avatar van Malick

Malick