• 9.378.992 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 19 maart 2008

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hotel op Stelten

In "Hotel op stelten" zien Samson en Gert hun vakantieplannen in rook opgaan. Het oude hotel van de opa van Marlèneke dreigt afgebroken te worden als het niet dringend vernieuwd wordt. Samson en Gert starten met de renovatie, maar wat ze echter niet weten, is dat twee boeven ooit hun buit hebben verstopt in het gebouw. Wanneer de twee schurken de gevangenis verlaten, willen ze maar één ding: hun schat ophalen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Terwijl de serie heel sterk is vind ik deze film eigenlijk niks. Dat het op een compleet andere locatie afspeelt is sowieso geen goed idee met dingen als Samson en Gert. Echt net een voldoende.

avatar van belchinees

belchinees

Gekeken, en vlak erna, nu dus, speelt Samson op Ketnet.

Het verschil is groot... misschien zelfs wat te groot. Dit hadden ze nu toch niet moeten maken hoor.

Alberto ziet er uit als een mislukte Big Momma. Zien ze dat dan zelf niet? Vonden ze dat zelf leuk, en is dat niet in hun opgekomen dat dat helemaal niet smakelijk was om te zien?

Samson, die ondertussen al meer dan 20 jaar oud zou moeten zijn, hebben ze ook weten te verkrachten. De stem van Peter Thyssen aka Big klinkt hier te stil en niet honds en mist die energie die Samson hoort te hebben. Dat gewandel kan ik nog wel aanvaarden, maar botst toch met de hele Samson-geschiedenis.

Gert wordt te oud voor dit soort dingen, en hij is ook wat aangekomen. Is niet echt geloofwaardig meer. En Gert, scheer toch eens je baard als je moet opkomen in de K2 zoekt K3 live show .

Van Leemhuysen, de burgemeester en Octaaf hebben de tand des tijds goed weten te doorstaan al had ik bij de rol van Van Leemhuysen in een bepaalde scene wat Marcel De Neudt-gevoelens, verder geen probleem mee.

Had bij dat kat en muisspelletje in het hotel ook wel het gedacht dat er wat geript is van de Home Alone serie, met die verfpotten ed.

Uhm, en het ge-fast forward van de acteurs stoorde mij ook.

Voor mij een beetje gefaald. Maarja, kinderen zullen zo kritisch niet zijn zeker?

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De series waren dan nog wel leuk. Maar dit is echt slecht. Irritante personen zoals die twee boeven vooral die kerel die als een vrouw is verkleed is heel erg irritant. En die stem van Samson is ongelofelijk slecht. Alleen dat lopen al. 1,0.

Mja.

Aangezien de vraag toch komt, deze film gewoon meegekeken. Samson is ook nog iets uit mijn jeugd, al keek ik het uiteidelijk toch meer om de tekenfilms ertussen dan om het hele Samson gebeuren zelf.

Uiteraard is de stemverandering (ook al in de serie geloof ik dus op zich wel logisch) amper te harden, maar verder is het voor een Samson-film (met de hele Studio 100 gekte in het achterhoofd) best oké. 't Is meer dan een eenvoudige lange aflevering, de film is dan ook stukken beter afgewerkt.

Koen Crucke is bijna eng in deze film, de rest lijkt eigenlijk nog geen spatje ouder geworden. Voor echte fans van de serie lijkt het mij dus best vermakelijk, ook kindjes zie ik hier best van genieten.

Dat ik voor dit alles niet echt een extra punt kan geven komt vooral omdat ik de typetjes en platgeschreven oneliners niet echt meer te harden vindt.

0.5* dus, met die bedenking dat het binnen de verwachtingen nog een aardige meevaller was. Duurt gelukkig ook niet te lang!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Vond de originele serie veel leuker. Desondanks toch wel leuk gemaakt. Bij dit soort films ga ik niet heel kritisch of moeilijk doen. Gewoon wel een leuke wegkijker; kinderen zullen het denk ik leuk vinden. Vond wel Samson vrij raar uitzien in de film..

avatar van JulesTMNT

JulesTMNT

Vroeger ontzettend veel naar Samson en Gert gekeken, had geen idee dat er een film van gemaakt was. En jammer genoeg viel hij tegen.

Doordat de serie zich altijd afspeelde op een paar locaties, zorgde dat voor een typische huiselijke sfeer, die hier volkomen afwezig is. Ook de vele versnelde beelden dragen hier aan bij. Blijkbaar heeft Samson ook een andere stemacteur gekregen, want hij klinkt echt nergens naar. Ook Alberto zag er heel slecht uit. Het ergste van alles was nog wel die brildragende boef, wat een vreselijk irritant figuur.

Tot zover het negatieve. De geweldige personages van Alberto, de burgemeester en Octaaf zorgen voor genoeg komische momenten, met de scénes dat Alberto koekjes van 30 jaar oud zonder zorg opeet en de burgemeester die zich doodsbang achter een deur verschuilt voorop.
Verder was het toch wel weer gewoon een leuk weerzien met twee van mijn jeugdhelden.

Door de vele minpunten geen voldoende. Ruime 5.

avatar van ibendb

ibendb

Een hond, z'n baasje, een irritante kapper, de stomste burgemeester en secretaris ooit, een vrouw zonder gezicht ( ) en twee achterlijke boeven.

Samson & Gert is echt zeer bekend voor mij. De serie keek ik vroeger altijd en ik vond hun debiele grapjes ook best te pruimen. Maar dit is toch wel erg slecht. Alberto is erg nep dik gemaakt. Hij zag er niet uit. Wat mij ook stoorde is dat Samson echt loopt. In de serie sleept hij over de grond. De versnelde beelden waren ook best ambetant. Neen, Studio 100 kan het niet (meer). 2*

avatar van booyo

booyo

Mijn hemel, wat is Samson vervelend in deze flauwe film. Natuurlijk, nostalgie is waar het in een film als deze om gaat, anders had ik het uiteraard ook nooit bekeken. Maar door Samson geheel te veranderen (moderniseren?) valt het nostalgie gehalte redelijk in het niet.