• 10.563 nieuwsartikelen
 • 161.749 films
 • 10.099 series
 • 29.651 seizoenen
 • 613.269 acteurs
 • 192.909 gebruikers
 • 8.965.276 stemmen
Avatar
 
banner banner

Brigade des Moeurs (1985)

Misdaad / Thriller | 96 minuten
3,08 6 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Speelduur: 96 minuten

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Max Pécas

Met onder meer: Thierry de Carbonnières, Jean-Marc Maurel en Lillemour Jonsson

IMDb beoordeling: 5,8 (306)

Gesproken taal: Frans en Duits

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Brigade des Moeurs

Om zich te wreken voor de dood van zijn vrouw, die werd neergeschoten tijdens haar vlucht voor de politie, laat Le Grec de echtgenote van een rechter vermoorden. Deze vrouw was ook de zus van een politieagent, Gérard Lattuada. Laatstgenoemde is vastbesloten om het recht in eigen handen te nemen en gaat hiervoor de harde methoden niet uit de weg.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:

Wat zie ik, nog geen scherpe observaties van de auteurscinema/trashbuffs voor een trashfilm van auteur Max Pecas ? Film die hij maakte tussen zijn gekende Saint Tropez werkjes door, en waarin zo'n beetje alle genreprafernalia uit het eighties z- crime VHS circuit aan bod komen- wat natuurlijk mooi is. Deze film neemt zichzelf daarbij bloedserieus en brengt zijn gemeenplaatsen met een aplomb alsof het allemaal nieuw is, en laat vrijwel niets aan de verbeelding van de kijker over, wat nog leuker is.

We zijn dit keer in Parijs, waar een gang van gay bikers een slachting aanricht onder hoertjes, die - zo zien we op de ontleedtafel van de patholoog anatoom- chicks with dicks waren ! Held Lattuada- mooie metanaam- gaat namens de zedenpolitie dit gevalletje onderzoeken. Dit is geen giallo: we leren meteen al dat die gay bikers waren ingehuurd door ene Luigi, rechterhand van "le grec ", boss van het Parijse clandestiene nachtleven. Die is echter niet geamuseerd met de nogal radicale methoden van zijn gay bikers, van wie de leider- ene Costa- niet alleen gay, maar ook een Fulci buff is en de door de grootmeester getoonde wijze levenslessen met hulp van gebroken flessen bij bepaalde lichaamsopeningen of messen in oogballen dan wel bijlen in schedels, in de praktijk brengt. Dat leidt dan tot een bende oorlog, inclusief gore and splatter. Dit begint verdacht veel op een meesterwerkje te lijken...

Zoals hierboven reeds aangestipt echter heeft deze film ook een good ol' vigilante/revengemotief : als de vrouw van le grec van tig hoog uit het politiebureau kukelt ( en niet wordt neergeschoten ) zweert hij wraak op alle flikken, waarvan er trouwens al enkelen zijn gesneefd : de alomtegenwoordige Brigitte Lahaie in een veredelde cameo als chick- flic is dan al doorzeefd in een steegje, haar collega doodgeknuppeld. Le grec vindt het niet genoeg en besluit dat ook de rechterlijke macht een tuchtiging verdient, laat zoals gezegd de echtgenote van een rechter die trouwens zwanger is, liquideren door zijn 4 gay motards. Deze is de zuster van Lattuada, en hij zweert natuurlijk op zijn beurt wraak...geholpen door het feit dat hij wegens overspannen van de casus is gehaald en zijn handen nu vrij heeft.

In zijn vrije tijd gaat de held dus- ook al per motor- met machinepistool, revolver, explosieven en vuisten de confrontatie aan met de roze maffia, achtervolgt ze desnoods tot in de gay club. Zoals we reeds weten echter zijn de 4 gays geen mietjes maar stoere bikers die het verzamelde werk van Fulci uit hun hoofd kennen...en dan ook grimmig terugslaan !

Na de nodige folteringen, liquidaties en shoot outs eindigen we dan met wat gore en splatter, eighties style...en zo hoort het in een meesterwerkje dat in principe alle ingrediënten heeft om trashbuffs in verrukking te brengen, behalve helaas expliciete rape- de baddies zijn immers gay- en het sleazegehalte valt naar Pecas begrippen wel mee, ondanks de verplichte groepssexorgie. Kreeg dan nog een 18 + rating mee toendertijd.

Kan zoals gekend worden bekeken dankzij de Duitse bootleg DVD die integraal overdubd is, maar waarvan ik niet zeker weet of hij ook geheel uncut is, dat zult u even moeten checken voor de zekerheid. Zag zelf de Franse VHS versie, die 96 minuten duurt incl. aftiteling van 2 minuten. Is hier een Hollandse VHS van, en zo ja hoe lang duurt ie ?


avatar van Basto

Basto

 • 9947 berichten
 • 6788 stemmen

Komt uit op blu ray en 4k