• 8.844.380 stemmen

La Polizia Accusa: Il Servizio Segreto Uccide (1975)

Misdaad / Drama | 98 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Chopper Squad / Silent Action

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Sergio Martino

Met onder meer: Luc Merenda, Mel Ferrer en Tomas Milian

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Polizia Accusa: Il Servizio Segreto Uccide

Een groep paramilitaire moordenaars vat het plan op om systematisch leden van de Italiaanse regering te doden om daarna het land over te nemen. De politie komt al vlug tot de vaststelling dat ze met een goed georganiseerd netwerk van misdadigers te maken hebben en dat ze moeilijk te vatten zijn.

Inspector Giorgio Solmi

Franz Schmidt

Remo Ortolani

avatar van Quentin

Quentin

Inmiddels op blu-ray, maar na de Brexit is deze prijs eigenlijk net te hoog: Silent Action Limited Edition Blu-ray (PRE-ORDER) – Fractured Visions - fracvis.co.uk.

avatar van Lakte

Lakte

Een ietwat vreemde Italiaanse film uit het roemruchte poliziotteschi tijdperk.

De film gaat over een commando eenheid die moorden plegen en het land over willen nemen. Helaas komt het plot niet helemaal lekker uit de verf en rammelt het aan alle kanten.

Ik kijk altijd graag naar Luc Merenda films maar ik vrees dat hij zelfs deze film niet staande weet te houden. Vreemde plotwendingen, oplossingen die zo uit de lucht komen vallen en personages die komen en gaan zonder enige reden.

Het einde is erg spectaculair met helicopters maar ook dat red de film helaas niet. Eén helikopterscene en een alternatieve titel van deze film is al Chopper Squad, dat kan ook alleen maar in Italië!