• 8.896.887 stemmen

Kenka no Hanamichi: Oosaka Saikyô Densetsu (1996)

Actie / Komedie | 114 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: The Way to Fight / 喧嘩の花道 大阪最強伝説

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Takeshi Caesar, Ryoko Imamura en Kazuki Kitamura

Gesproken taal: Japans

Plot Kenka no Hanamichi: Oosaka Saikyô Densetsu

Osaka in de jaren zeventig. Twee studenten, Kazoyoshi (Kyôsuke Yabe) en Takeshi (Yasushi Kitamura), zijn de beste vechters op hun respectievelijke high schools te Osaka, en het wordt tijd voor een duel om uit te maken wie de sterkste student van de stad is. Door allerlei onvoorziene omstandigheden lukt het de jongens maar niet tot een beslissende confrontatie te komen. Het eerste gevecht gaat niet door omdat de twee kemphanen elkaar de hele dag door misverstanden steeds mislopen. Als het finalegevecht eenmaal zover is, gaan de twee lachend met elkaar op de vuist, omringd door vrienden en kennissen die ook vrolijk knokkend over de grond rollen.

avatar van Lil Funk

Lil Funk

Heb gehoord dat deze vergelijkbaar is met “crows zero”, kan iemand me vertellen of dat deze film ook echt goed is?

avatar van Dopke

Dopke

De vergelijking met Crows Zero is begrijpelijk. Hoop opgefokte Japanse scholieren die met elkaar op de vuist gaan, veel geschreeuw. Het is echter meer een Crows Zero light. De rivaliteit wordt verder niet zoveel uitgesponnen en het is allemaal een stuk luchtiger en vrolijker. De acteurs krijgen alle ruimte om lekker druk en aanwezig te zijn en de film kijkt gemakkelijk weg, maar het is verder niet zo memorabel.

Vond het toch best goed.

Heb soms wel spijt dat ik Miike's films niet in volgorde heb kunnen kijken. Met een film als deze in het achterhoofd is het toch leuker naar een Crows Zero kijken. Al vind ik die vergelijking niet helemaal fair, The Way To Fight is meer een mix tussen Crows en Young Thugs.

De gangfights en mini-yakuzas zijn duidelijk herkenbaar, maar er zit ook een stevige brok opgroeicinema in deze film. Het mag dan allemaal wat lang duren, Miike maakt er een vermakelijk en sfeervol geheel van.

Met deze keer ook weer een typisch Miike einde, waar hij zich nog even laat gaan. Niet overdreven gek maar prettig gestoord is het zeker wel. Verder aardig acteerwerk en bij momenten ook fijn geschoten scenes.

Het is zeker niet Miike's grootste of meest memorabele film, maar zoals vaak herken je al veel elementen die later beter en vlotter uitgewerkt zouden worden. Voor fans zeker de moeite.