• 8.902.194 stemmen

Geregisseerd door: Francis D. Lyon

Met onder meer: Victor Mature, Elaine Stewart en Faith Domergue

Plot Escort West

"Rebel on a Rampage!"

Ben Lassiter is een voormalig soldaat van de Zuidelijken die na de burgeroorlog met zijn dochter Abbey naar het Westen trekt. Hun reis wordt onderbroken door enkele Noordelijke soldaten die de oorlog duidelijk nog niet achter zich hebben gelaten. Er reist echter een dame met de Noordelijken mee, met wie Ben al snel een romantische relatie krijgt.

logo tmdbimage

Corporal Wheeler

Nelson Walker

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Inmiddels op DVD verschenen. Graag een review.

avatar van madmax1

madmax1

Bij wat reparatie werken aan de TC-telecine vond ik deze nog in een verloren hoekje .

Bij het inleggen had ik het gevoel deze film nog nooit te hebben gezien,de M.G.M. begint in kleur

Maar gelijk de film begint slaat hij op zwart –wit,in prachtig cinemascope breedbeeld,en kon ik de film weer thuisbrengen,echter lang heb ik niet gekeken een soldaten western met veel dialogen om het kampvuur (studio)en veel vrouwen getater ,met wat indianen op de achtergrond.

Best wel jammer zulk een mooi beeld ,een cast met oudgediende en korte speelduur , in zulk een slap verhaal te misbruiken.

avatar van stinissen

• 22058 berichten

Zo slecht was hij ook weer niet en inderdaad prachtige zwart-wit opnames en het aller belangrijkst geen flauwe humor , ik heb me dus wel vermaakt met deze prent trouwens goede rol van Victor Mature naast boven genoemde ook rollen van Noah Beery Jr. en Slim Pickens.

avatar van Brix

Brix

• 19186 berichten

Zoals stinissen al zei: nog niet zo slecht deze film.

Madmax1 heeft ook wel wat gelijk, veel dialogen, en het verhaal sleept wat aan hier en daar.

Vervelend vond ik het niet worden.

De rolbezetting is de moeite waard, veel bekende gezichten, waarvan dat van Elaine Stewart wel het mooiste is

Verder zitten er bijna alleen maar bekende westernacteurs en actrices in de cast.

Roy Barcroft (de bekendste B-western heavy)

Harry Carey Jr., Ken Curtis, X Brands, Eddie Little Sky, Faith Domergue, en de reeds door anderen genoemde Slim Pickens en Noah Beery Jr.

Rex Ingram speelde niet zo vaak in westerns, maar deed het hier uitstekend.

De rol van Leo Gordon dient ook vermelding te krijgen, a.h.w.op zijn lijf geschreven.

Hij schreef dan ook zelf mee aan het script!

De echte Indianen vond ik ook een pluspunt, al zaten er aanvankelijk wat neppers tussen.

avatar van mr rumson

mr rumson

Escort West is een aardige western om te zien .

Dit komt meer door het groepje met verschillende karakters wat moet zien te overleven dan de actie.

Victor Mature die het groepje zo goed als het kan op een veilige plaats probeert te brengen .

Bevalt mij dit keer een stuk beter dan in de andere westerns van wat ik van hem gezien heb .

Met de indianen of wat daar voor door moet gaan had ik niet zoveel mee .

Het zag er weer erg nep uit namelijk.

Leo Gordon als slechterik doet het altijd goed in dit soort rollen .

Jammer genoeg is zijn rol niet al te groot .

De rest van de rollen zijn goed bezet het kleine meisje was ook goed te doen .

Normaal heb ik het niet zo met kids in westerns .

Al met al een aardige avontuurlijke western .