• 8.902.847 stemmen

Geregisseerd door: Lauren Greenfield

Met onder meer: Shelly Guillory, Brittany Robinson, Alisa Williams

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Thin

"If it takes dying to get there, so be it."

Thin neemt ons mee binnen de muren van het Renfrew Center, een instellingen voor de behandeling van vrouwen met een eetstoornis. We volgen vier jonge vrouwen (van 15 tot 30 jaar oud) die zichzelf uithongeren om dun te zijn, vaak tot op de rand van de dood.

avatar van twin

twin

Het eerste deel komt vanavond op tv, ik heb een stukje over deze docu gelezen en het lijkt mij een vrij heftig verhaal

avatar van danuz

danuz

Ik weet niet precies of de documentaire Thin gepaard gaat met een fotoserie, of een fotoserie gepaard met deze documentaire.

Beiden zijn door Lauren Greenfield gemaakt, ik vermoed tegelijkertijd.

Deze documentaire is door HBO uitgebracht, die toch vaak met goede producten komen.

Hoe het ook mag zijn, beide zijn boeiend en intiem.

Het laat de zorgen en problemen van een groep meisjes en jonge vrouwen zien waarvan het gehele leven in teken van eten staat. Ze hebben er letterlijk en figuurlijk de buik van vol. De twijfel, de frustratie, het verdriet en soms ook het toekomstperspectief maakt het toch een redelijk indrukwekkende kleine twee uur.

avatar van EflYn

EflYn

Een documentaire die inzicht geeft in de ernst van een eetstoornis. Het laat goed zien hoe moeilijk eetstoornissen te behandelen zijn en hoe de patienten zelf tegenover de ziekte staan.

avatar van Thera.

Thera.

Indrukwekkende documentaire. Wat een rotziekte! Dat wisten we natuurlijk al, maar gedachten als 'eet dan gewoon, je bent toch dun?' en 'verpest je leven niet zo!' komen bij mij weleens op. Tijdens het kijken van de documentaire, echter, merkte ik dat er meer overeenkomsten tussen de meisjes en mijzelf waren dan ik had gedacht. Nu weet ik wel dat ik een beetje met een eetstoornis kamp(te), maar het verhaal van die moeder die een beetje op Rosario Dawson leek kwam me wel erg bekend voor. Het overmatige eten afgewisseld met het ontzettend weinige eten. Dat vrijwel alle vrouwen die we zagen overgeven 'kotsten zonder handen' vond ik wel typisch. Het kwam er zó, hop uit. Dat gaf wel aan hoe ver ze erin zaten en hoe vaak ze het al hadden gedaan.

Treurig om te zien hoe de moeder vrijwel meteen terugviel maar mooi om te zien dat het met veel hoofdrolspeelsters nu ook 'goed' gaat. Althans; 'toen-nu'.

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Ik ga deze documentaire zometeen voor de zoveelste keer kijken. Ik kan je iig vertellen dat Polly inmiddels dood is, Brittany is een tijd aan de coke geweest en in de jeugdgevangenis, dunner dan eerst. Shelly Is in nog een programma /docu verschenen en blijft worstelen. Geen van allen zijn genezen.