• 9.176.530 stemmen

Genre: Avontuur / Thriller

Geregisseerd door: Robert L. Collins

Met onder meer: Tom Skerritt, Michelle Phillips en Shawn Stevens

Plot Savage Harvest

"First, they prey on human fear ... then they feed on it!"

Een enorme droogte teistert een Oost-Afrikaans land. Een groep hongerige leeuwen zoeken naar nieuwe prooien. Hun ogen vallen op een Amerikaans gezien, die door de aanvallende leeuwen opgesloten zit in hun huis. Met de leeuwen buiten, wie zal hun kunnen redden?

avatar van Noodless

Noodless

aha, de eer is voor mij om de eerste beoordeling te geven.

De plot interesseerde me wel en is niet zomaar uit het duimpje gezogen. Het tempo van de film ligt wel erg laag, maar dat heeft misschien ook wel met de tijd van nu te maken waarin vele films snel, bombastisch en druk worden weergegeven. In ieder geval mij stoorde het niet.
Echt spannend wordt het nooit omdat je als kijker meteen al in de gaten hebt welke personages zullen overleven. De ontsnapping aan de leeuwen vond ik wat flauwtjes en onrealistisch.
Maar al bij al toch een gemiddelde film die ik graag heb uitgekeken. 6/10

avatar van Lui

Lui (crew films)

Simpele thriller die vooral interessant is vanwege de indrukwekkende scenes met de leeuwen, die knap gefilmd zijn. Voor de rest heeft de film weinig te bieden, op de leuke locatie na. De film bevat een hoop drama en gejank en dat begint op den duur te vervelen.

De poster hier is beeldschoon, maar de Nederlandse vhs-hoes van Warner Bros is een stuk minder aantrekkelijk.

avatar van Theunissen

De film mag dan wel inmiddels behoorlijk gedateerd zijn, maar toch was deze op ware gebeurtenis gemaakte thriller nog best aardig. De film oogt realistisch en is ook geregeld grof. Sowieso waren voor die tijd de scenes met de leeuwen fraai verfilmd. Ondanks dat het verhaal eigenlijk heel simpel is, weet de film toch te boeien. Het einde met een soort A-team achtig geknutsel was leuk gevonden. Omdat de vaart best hoog is en de film snel opgang komt, kijkt de film zich verder lekker weg. Overigens wel geinig dat Michelle Phillips (vooral bekend van de jaren 60 popgroep "The Mamas and the Papas") in deze film meespeelt.

Om het jonge en irritante meisje Kristie moest ik wel lachen, omdat ze de hele tijd rond liep met een sportshirt met de opdruk "88". Dat heeft in bepaalde landen een dubieuze betekenis

P.S. geinige poster met de half ontblootte vrouw (niet van toepassing in deze film).