• 8.897.741 stemmen

Henri Cartier-Bresson - Biographie eines Blicks (2003)

Documentaire | 72 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Henri Cartier-Bresson: The Impassioned Eye

Oorsprong: Zwitserland

Geregisseerd door: Heinz Bütler

Met onder meer: Henri Cartier-Bresson, Isabelle Huppert en Arthur Miller

Gesproken taal: Italiaans, Frans en Engels

Plot Henri Cartier-Bresson - Biographie eines Blicks

Een documentaire over Henri Cartier-Bresson, één van de beste fotografen van de afgelopen eeuw. We volgen zijn werk, en tegelijkertijd zijn leven, wanneer hij spreekt over zijn foto's van de Tweede Wereldoorlog, China, Mexico (waar hij naar terugverlangt), Sartre en Gandhi, die hij fotografeerde vlak voordat hij vermoord werd.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Prachtige documentaire, mijn hoge waardering is wellicht wat gekleurd door mijn interesse.

avatar van Darbie

Darbie

Hulde aan de Zwart.Wit.fotografie ! !

avatar van james_cameron

Deze documentaire stelt op zich niet zo heel veel voor, maar de interviews met de hier stokoude fotograaf Bresson zijn de moeite waard en de getoonde foto's zijn magistraal. Wat kun je met zwartwit-fotografie toch prachtige dingen doen, dat blijkt maar weer. En wat een leven moet die Bresson gehad hebben. Hij heeft de hele wereld bereisd en was bij veel belangrijke politieke gebeurtenissen aanwezig. Een zeldzaam talent. Iedere beginnende fotograaf zal zich achter de oren krabben bij het zien van het imposante oeuvre van Bresson.

avatar van Darbie

Darbie

" stelt op zich niet zoveel voor" ...aldus james_cameron.

Vind ik in deze context een stelling van 'n arrogant balletje.