• 8.897.694 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Simone de Vries

Met onder meer: en Rutger Hauer

Plot Blond, Blue Eyes

Simone de Vries volgde de beroemdste Nederlandse acteur, van Hollywood tot filmsets in Roemenië en het stadion van Real Madrid. Maar ook thuis in Friesland, waar zijn vrouw - zijn 'trouwe anker' - vertelt over hun 35-jarige relatie. In zijn lange carrière speelde Hauer (1944) meer dan honderd rollen.

avatar van Earth

Earth

Weet iemand of deze film ook op dvd zal verschijnen?

Bedoelen ze niet Blonde ?

by_the_way

Lijkt me een zeer intressante docu over Hauer. Ik neem aan dat er nog wel is een release van komt.

Earth schreef:

Weet iemand of deze film ook op dvd zal verschijnen?

ik heb bij de productie maatschappij van martin Lagestee gekeken die mede-producer was van de docu en daar op de site stond dat de film in ''2007'' op dvd kwam, maar er was geen duidelijke datum aanwezig. Maar toch betekend dit dat de film op dvd komt!

raymon schreef:

. Maar toch betekend dit dat de film op dvd komt!

Denk dat ik hem dan zeker wel zal aanschaffen.

raymon

nou en of, dat ga ik zeker doen al helemaal als de film over rutger hauer gaat.

Leno

Op tv zondag 20 Mei, Nederland 2 om 18.55 uur.

raymon

Ik neem hem dan maar voorlopig op, zolang hij nog niet op dvd is...

Rutger Hauerj heeft in het begin van de documentaire wat moeite om te ontdooien en te antwoorden als de interviewster / regisseuse doorvraagt, maar gelukkig wordt hij naarmate de film vordert wat openhartiger.

Het goede van de documentaire is dat hij gedurende een periode gevolgd is op allerlei werklocaties EN privé. Geeft toch wel een mooi beeld van zijn hectische leven.

Ruim 3 sterren

Leno

Jammer dat er het een en ander niet aan bod komt. Er wordt te veel aandacht besteed imo aan zijn gezinsituatie, het verleden hoe hij zijn vrouw heeft ontmoet etc. Er is zo veel over hem te vertellen en dan kom je aan met deze clichés. Aandacht voor zijn privé leven is prima en geeft de docu wat diepgang, maar het moet niet de hoofdmoot worden.

Ik had graag wat meer gezien over zijn beleving van acteren, de rollen die hij speelt en hoe het in zijn werk gaat. Het interessantste stukje is als we de setopnamen krijgen te zien van zijn rol in Goal 2 ("een makkelijke manier om geld te verdienen"). Heel kort wordt gevraagd naar zijn drijfveren, jammer!

Zijn eigen foundation (hij zamelt geld in voor een AIDS fonds) en zijn website waar het erg actief is met zijn fans en tevens veel aandacht besteed aan die foundation komt niet aan bod (we zien kort zijn site in zijn hotelkamer in Madrid). Bovendien geen aandacht voor zijn pogingen een film te regisseren (inmiddels rond).

Ik kreeg het idee dat Hauer gedurende 2 weken werd gevolgd ipv 2 jaar. Hier had veel meer uitgehaald moeten worden! Verder wel interessant en amusant; Hauer is een fascinerend persoon.

avatar van neo

neo

Er kwam zoveel niet aan bod. Zijn drijfveer wordt verdeeld over de docu prima zichtbaar. Snap niet hoe je dat afdoet als dat het even kort aan bod komt. Vond het nu prima 50-50 verdeeld tussen zijn leven en werk.

Natuurlijk had ik zelf ook wel graag meer gezien, voor mijn part een docu van 10 uur.

Leno

Zijn drijfveer wordt verdeeld over de docu prima zichtbaar

Zijn drijfveren om in die B producties te spelen in de jaren 90 waarvan de ene nog slechter was dan de ander, gaat het hem dan toch alleen om geld in die periode van zijn carriere?

Waarom bemoeit hij zich dikwijls met scripts en de invulling van zijn eigen karakter, waardoor hij soms als 'lastige jongen' wordt gezien? Dit geeft aan dat hij het uit liefde doet, die b producties lijken het tegenovergestelde aan te geven. Waarom liet hij ook bepaalde rollen (in grote films) aan zich voorbij gaan? Over drijfveren gesproken! Gemiste kans..

avatar van Redlop

Redlop

Rutger Hauer als Leo Beenhakker. Je kan met hem alle kanten op. Toen hij het uit zijn strot kreeg dat hij niet alleen maar briljante films maakte, ontdooide hij en werd het interessanter.

Het afgelopen jaar acht projecten gedaan, waarvan hij zich er maar één kon herinneren. Geweldig.

Als docu had er meer ingezeten. Bijvoorbeeld de rol die Blade Runner heeft gespeeld voor zijn carriere. Paul Verhoeven ...etc. 3*

avatar van Quentin

Quentin

Volgens mij praat Hauer niet zo graag (meer) over Verhoeven ... ze hadden flinke ruzies ten tijde van Flesh & Blood.

avatar van Quentin

Quentin

DVD zit nu gratis bij de autobiografie van Hauer.

avatar van gotti

Staat nu op m'n verlanglijstje voor sinterklaas...

avatar van AGoos

AGoos

je kan beter de autobiografie lezen..,,die zit ook niet geweldig in elkaar, maar is natuurlijk veel vollediger dan dit uurtje hectiek. Toch blijf ik het een interessante man vinden...

[Ik heb het boek Rutger Hauer Autobiografie kado gekregen en daar zat de DVD Blond, Blue Eyes bijgevoegd. Voor de DVD: het boek dus kopen. Boek eerst lezen en dan DVD bekijken. Moeite waard.

by_the_way

Ik heb het boek ook gekregen en daarbij dus ook deze DVD, die ik als eerst heb bekeken. Het boek waar alles veel gedetailleerder instaat lees ik nog wel. Wel een goede documentaire op zich, het mist het wel het een en het ander zo wordt er vrijwel niet teruggeblikt naar zijn rollen als Erik in: 'Turks Fruit en 'Soldaat van Oranje'. Deze docu geeft wel een goede kijk op zijn leven zoals hij het nu leidt.

avatar van Grover

Grover

Aardige documentaire dat wat meer zicht geeft op de persoon Hauer...voor de liefhebbers is deze terug te kijken via uitzending gemist bij Het Uur van de Wolf.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Rutger Hauer was voor mij (en waarschijnlijk voor veel anderen ook) altijd een mysterie, een soort zwart gat waar je maar geen hoogte van kon krijgen, ofzo.

Maar in deze docu geeft hij zichzelf redelijk bloot, en wordt er een tipje van de sluier opgelicht aangaande de persoon Hauer, en zijn privé-leven, maar vooral zijn werk.

Zo is hij te zien tijdens de opnames van de film "Goal II: Living The Dream", waar hij verteld absoluut geen verstand van voetbal te hebben.

Maar ik vraag mij af in hoeverre hij er nog plezier in schept om al die rollen te spelen in slechte B-films en dergelijke. Hij zegt zelf namelijk niet meer te weten wat hij vóór twee weken geleden allemaal speelde . Ook weet hij bijna geen titels te noemen van films waarin hij onlangs speelde.

Gelukkig maar dat hij nu weer in Nederland films maakt, zoals "Black Butterflies", denk ik dan...

Anyway, een aardig en interessant inkijkje in het werk en in mindere mate het privé-leven van onze Rutger, het mysterie is een klein beetje ontrafeld!

avatar van Zinema

Klein maar fijn.

Interessante kijkje op het leven van de beroemdste acteur van de lage landen. Hauer is opvallend openhartig en geeft de regisseuse soms voorzetjes die ze er niet in knalt. Wat vooral tot uiting komt is dat hij zich hier niet aan ergert, maar gewoon zijn sociale kant laat zien. Een sympathieke man met levenslust hoog in het vaandel, die lak heeft aan Hollywood terwijl hij tegelijkertijd verweven is met dat bijzondere filmwereldje. Tussen Friesland en Amerika vinden kleine maar fijne gesprekjes plaats, die de charismatische acteur terecht van een mooie kant laten zien.

Goed.

avatar van frans123

frans123

Nu op tv...Afgehaakt na 25 minuten, om verschillende redenen. Ten eerste vind ik Hauer als acteur niet interessant,(ik heb nooit iets met hem gehad) Ten tweede als mens niet. Hij is flegmatiek, nonchalant, en "wat kan mij die film schelen, het betaalde goed....zorg dat je in de picture blijft". Op zich kan dat een charme hebben, en wil je meer weten over de persoon, maar dat heb ik niet bij Hauer, En dat is persoonlijk. Hauer si voor mij geen man waarbij ik aan zijn lippen hang of zijn films dagelijks bekijk.Vooral het ontbreken van elke chemie tussen Hauer en die nitwit van een interviewster, Simone de Vries, is dodelijk...Ze is op geen enkele manier in staat hem in te schatten, de juiste vragen te stellen, en daardoor tot Rutger door te dringen. Hij lacht haar bijna uit, en zij heeft het niet in de gaten. Mogelijk of zeer zeker zijn beiden niet ge-interesseerd in elkaar, of kwam zij daar tijdens de opnamen achter.""Hauer is een luchtbel, ik verdoe mijn tijd".Haar stem is ook vaak kregelig.. Absoluut niet de moeite waard om dit te zien.Hauer 'boeit niet en "Simone ook niet. Ze weet geen raad met Rutger, en kwam daar onthutsend achter....

avatar van thunderball

thunderball

Ik vind Hauer één van de meest charismatische acteurs, die er zijn en ben ook trots, dat hij, als Nederlander, zo ver is gekomen met zijn carrière in het buitenland, incl. Hollywood.

Deze docu geeft een aardig beeld van de acteur en de man er achter, tot zo lang het duurt, want dan plotseling is het gedaan en blijf je toch een beetje met een kater achter, want ik had nog zo veel meer willen zien en horen, dit is toch eigenlijk wel erg karig.

Hauer zelf laat duidelijk niet het uiterste van zijn tong zien en de interviewster is bepaald niet aan hem gewaagd, want ze kan duidelijk niet tegen hem op, met als gevolg dat, wanneer het interessant dreigt te gaan worden, het gesprek stokt, omdat ze verder niets meer uit Hauer weet te krijgen.

Interessant waren de (veel te korte) privéfragmenten en foto's en het interview met zijn vrouw, waarmee hij al sinds eind jaren '60 samen was.

Voor de rest helemaal geen interviews van vrienden, collega's, of regisseurs, die hun mening hadden kunnen geven over hem als persoon en/of acteur (gezien hij zelf niet veel van zichzelf bloot geeft).

Eigenlijk is het dan wel weer vreemd dat men gewoon heeft mogen filmen in zowel zijn appartement in Amerika, als in zijn huis in Friesland, gezien hij zo'n gesloten en introverte persoonlijkheid blijkt te zijn en duidelijk is gesteld op zijn privéleven.

Kortom: aardig om te bekijken, zeker wanneer je fan bent van de man, maar niet bepaald een heel indringende documentaire.

avatar van baspls

baspls

Leuk om eens een kijkje te hebben in een alledaagse dag(/week?) van Rutger Hauer in zijn latere leven. Hoewel ik snap wat de Vries heeft geprobeerd met de montage en het bewust gebruiken van allerlei stukjes die je normaal weglaat (namelijk een open en spontane indruk genereren), vond ik dat niet bijzonder geslaagd. Met name de ontzettend dramatische muziek leek eerder te passen bij een Thriller dan bij een gesprek met een acteur. Hoewel de films/series waar Hauer in deze periode aan werkte niet bijster interessant zijn en er niet echt wordt ingegaan op de meer interessante rollen (met uitzondering van Legend of the Holy Drinker dan), was het toch wel geinig om hem als acteur bezig te zien en vooral de persoon Hauer eens te leren kennen.

avatar van handelaar

handelaar

'kijk hier betaal ik nou mijn huur van'

Rutger nam het allemaal niet meer zo serieus, de echte rollen kwamen ook niet voorbij.

avatar van Jointz

Jointz

Heerlijk en met ontzettend veel plezier naar gekeken. Het was zijn passie en toch ook gewoon zijn werk. Een middel om zijn rekeningen te betalen. Ontzettend jammer (en ook heel begrijpelijk) dat hij zijn priveleven zo heeft afgeschermd. In zijn autobiografie (waar deze dvd bij zit) verteld hij in 3 regels over de relatie met zijn dochter. Verder komt er maar weinig naar buiten over zijn eigen leven. Het wordt allemaal verteld in relatie tot zijn werk.

Hij maakte er geen show van zoals zovelen wel doen. Regelde zijn eigen zaken en stelde geen bizarre eisen. Een gemis voor de filmwereld.