• 8.849.318 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Michael Bafaro

Met onder meer: Edward Furlong, Chandra West en Michael Madsen

Plot Canes

"There are some fates that are worse than death..."

David loopt nietsvermoedend over straat en wordt plotseling slachtoffer van een straatroof met verstrekkende gevolgen. Hij verliest zijn gezichtsvermogen en moet als een blinde verder door het leven. Dan belooft een mysterieuze verschijning hem te helpen. De prijs voor deze service is echter hoog, namelijk zijn ziel. Langzaam maar zeker raakt hij dieper verwikkeld in een duivelse en gewelddadige wereld, waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt.

avatar van Mescalino

Mescalino

Bekende namen maar ook zij konden niets toevoegen aan dit slappe script.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een film met een slap verhaal en weinig spanning. Ik vond het een typische TV film. Er had veel meer in kunnen zitten. Beelden waren wel mooi maar ik vind het jammer dat een nieuwe film op dvd uitgebracht is op 2.0. Een mooi surround geluid zou de film toch iets omhoog trekken. Kortom voor mij niet meer dan 2*.

avatar van nightbreed

nightbreed

Belabberde film.

Door dit soort horrorfilms krijgt het genre horror een slechte naam.

Slecht acteerwerk, slecht script en een paar tenenkrommende scenes.

Ik had af en toe het gevoel dat ik naar een soap aan het kijken was.

De hoofdrolspeler maakte er echt een potje van, het leek wel of hij andere dingen aan zijn hoofd had dan acteren.

Aan zijn 3 maten te grote pakken is ook duidelijk te zien dat er geen budget was voor dit misbaksel.

De plaksnor en plakbaard van Madsen zien er ook niet uit, te gek voor woorden.

Afrader van de week !!!

avatar van Baggerman

Baggerman

Wat een zeldzaam hopeloze film! Typisch een SBS, RTL of Veronica topper!

En wat ziet die Edward Furlong er al verlopen uit, zeg! Maar dat terzijde...

Wat een superslecht acteerwerk, met als dieptepunt Furlong, Madsen en die huisvriend (die later zomaar met een bloedneus dood in een stoel zat!)

Vooral Madsen zet een bijzonder treurige duivel (?) neer. Voor een soortgelijke lauwe performance hadden net zo goed iemand van de straat kunnen plukken! Het enige enge aan hem was inderdaad die gigantische nepsnor/baard!

Dieptepunt vond ik wel de actie van die porno-actrice-look-a-like Chandra West: je wil een duivelse houten wandelstok vernietigen, dus wat doe je? Je steekt 'm niet in de fik, nee, je gooit 'm in de rivier!! (zodat een nietsvermoedende visser hem eventueel ook nog kan vinden!)

En Michael Madsen! Heeft een soort super-cane waarmee hij eerder een monnik mee in vlammen op kon laten gaan. Furlong en de porno-actrice-look-a-like dreigen te ontsnappen en wat doe je????

Niets!

Tja

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Een totaal andere film dan ik me had verwacht, ik heb deze via het internet gekocht en dacht dat dit de andere The Covenant film was uit 2006, dus eigenlijk heb ik mij met deze wat miskocht.

Het verhaal dat er achterzit, vind ik zeer goed, maar de uitwerking ervan totaal niet, ik vind wat ze gebruiken in het verhaal lang niet wat ik wil zien. De film begint voor mij ook veel te traag, met teveel dingen die nutteloos zijn voor de verhaallijn. Er wordt ook slechts maar 1 verhaallijn uitgewerkt, terwijl er verschillende andere verhaallijnen ook interessant zijn, maar daar krijg je zo goed als geen informatie over. Het einde is totaal voorspelbaar en zorgt ervoor dat alles maar wat aan je passeert. De inbeeldzetting was veel te basis en alles dat gedigitaliseerd is komt net uit de jaren dat de computer nog maar net bestond. Niet goed dus!

De cast was goed, maar niet echt de beste acteurs, maar niemand viel uit zijn rol en de emoties die ze speelden kwamen geloofwaardig over. Het verhaal echter niet, wat ik zeer spijtig vind, want met de juiste uitwerking, zou dit een schitterende film geweest kunnen zijn. Spijtig genoeg is dit weeral eens een film van Michael Bafaro waarvan ik moest zeggen: juist niet gebuisd.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Ah lekker handig. Onze film geven we even de titel The Covenant mee om kopers wat te misleiden. Ik dacht dus de film van Renny Harlin te gaan zien (okay ooit in een vlaag van verstandsverbijstering op een on-line-huurlijst gezet) bleek dus dit gedrocht te zijn.

Slap op alle fronten: acteren, camerawerk, slappe FX, flutverhaal.

Compleet oninteressant misbaksel.

avatar van henkula

henkula

Waarom dat maat pak van Furlong en z'n vieze plak haar, hoe kan z'n vrouw wegrijden in een BMW en aankomen in een Audi. Waarom kijk ik deze film, allemaal vragen waar ik geen antwoord op kan geven.