• 9.370.316 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Sheldon Larry

Met onder meer: Joe Spano, Diane Venora en David McCallum

Plot Terminal Choice

"At Dodson Clinic, there's a chance you may not recover. The doctors are betting on it"

Een patiënt in het ziekenhuis sterft in geheimzinnige omstandigheden. De aanwezige arts Frank Holt wordt verdacht - hij was al eerder ergens anders ontslagen door een fout. Voor zijn verdediging stelt hij met de hulp van de vrouwelijke dokter Anna Lang een onderzoek in. Ze ontdekken dat de helft van hun collega's weddenschappen aangingen omtrent de goede afloop van de operatie van de patiënt. Was iemand aan het knoeien om zijn kansen te verhogen? Wanneer Frank's vriendin en assistente Mary Connor ook doodziek wordt, begint hij te vermoeden dat er nog veel meer aan de gang is.

Dr. Frank Holt

Dr. Giles Dodson

Dr. Harvey Rimmer

Chauncy Rand

Mary O'Connor

Nurse Barton

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Leuke B-film uit de jaren '80.

Een 2,5

avatar van Halcyon

Halcyon

Aardige medische thriller/horror die perfect binnen het straatje "Coma" past. Het zou zomaar gebaseerd kunnen zijn op een van Robin Cooks boeken...

Filmtechnisch gezien is Terminal Choice een onvervalste B-film, maar wel een hele goede. Door gebrek aan visueel inzicht komt de medische setting niet overal en altijd goed tot uiting. Het klinische, kille uit Coma wordt bijvoorbeeld op geen enkel moment geëvenaard, al moet gezegd dat naar het einde toe de steriele omgeving en de lange gangen vrij efficiënt in beeld worden gebracht. Toch altijd een kritische succesfactor in medische thrillers als je het mij vraagt...

Bovendien is het verhaaltje creepy genoeg om angst in te boezemen. Eén aspect dat in mijn ogen ook echt subliem inwerkt op de spanningsboog is de soundtrack; redelijk eenvoudig, maar perfect aangepast aan de sfeer die men wil creëren.

Dus, voor liefhebbers van Coma en dergelijk spul is dit een must see.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Twintig jaar geleden gezien op een "'Horror Night" (festival). Volledig eens met jouw knap getypeerde recensie, Halcyon. Ik heb in elk geval toen ook het nodige kippenvel gekregen bij het aanschouwen van "Terminal Choice". Inderdaad niet van hetzelfde kaliber als "Coma", maar beslist een kluif voor de griezelfan.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Gezien op VHS en bizar hoe sfeerbevorderend dat kan werken . De film op zich is er eentje die goed inwerkt op onze angsten, door een veilig thuishaven, als het ziekenhuis en zijn personeel, een macaber en onveilig karakter te geven. De scènes waar patiënten het moeten bekopen zitten strak in elkaar en worden begeleid door een minimalistisch, maar zoals Halcyon al eerder zei, effectieve score. Het computerthema is er eentje die we allemaal natuurlijk kennen uit 2001: A Space Odyssey (de kamer waar de computer zich bevindt heeft érg veel weg van een stel ruimtes in Odyssey), maar dat nemen we op de koop toe. Leuk tussendoortje.