The Path to 9/11 (2006)
Geregisseerd door: David L. Cunningham
Met onder meer: Harvey Keitel, Frank John Hughes, Donnie Wahlberg
Plot The Path to 9/11
Verslag van de gebeurtenissen voorafgaand aan de aanslagen op het WTC en het Pentagon. Lang voor de uiteindelijke aanslagen ontstonden er irritaties tussen de twee partijen, de VS en de latere terroristische groeperingen. Langzaam maar zeker beginnen de terroristen hun absurde gedachten om te zetten in werkelijkheid.
jack-sparrow
ik heb hem nog niet gezien .
is hij goed ?
mc_killer20
nep bin laden is onschuildig 9/11 is een complot van de amerikaanse overheid argument zie loose change
zoutzak
x_Roxanne_x
Dat hoef je niet bij elke film te zeggen wat over 11/9 gaat hoor...
Maar, als ik zo de uitleg hier over lees lijkt het me echt een butfilm!
Montorsi
haha, mooi dit
Half 11 vanavond, Zembla. Zie dat maar eens..
silverfaustx
loose change heb ik gezien, nog nooit zoveel onzin gehoord
zelfs van dingen waar ik persoonlijk van weet dat het niet zo is
speedy23
Voor de Vlamingen: vanavond om 21.10 op VT4 deel één en volgende week woensdag 20/9 om 21.10 deel twee. Deze mini duurt zes uur.
Zender ABC past miniserie over 9/11 aan.
ma 11/09/06 - De Amerikaanse zender ABC heeft gisteren (zondag) de eerste aflevering van de omstreden miniserie "The Path to 9/11" in een aangepaste versie uitgezonden.
De zender paste de serie aan na kritiek van enkele ex-medewerkers van Bill Clinton. Het programma zou volgens hen suggereren dat de regering Clinton te weinig deed tegen de opkomende dreiging van islamitische extremisten.
Voor de uitzending van "The Path to 9/11" kwam er een mededeling op het scherm dat het geen documentaire was, maar een combinatie van fictie en feiten.
Onder meer de passage waarin beweerd werd dat Clinton te veel was afgeleid door de Lewinsky-affaire werd afgezwakt.
De suggesties omtrent de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright bleven wel intact. Zij zou volgens de makers pogingen ondermijnd hebben om Osama Bin Laden te doden of te arresteren.
Vanavond (dinsdag) zendt ABC het tweede een laatste deel uit.
John Lehman, een Republikein die in een van de vele 9/11-onderzoekscommissies heeft gezeten, reageerde verbolgen op de kritiek uit het Democratische kamp. "Welkom bij de club. De Republikeinen hebben moeten leren leven met Michael Moore en Oliver Stone en de rest van Hollywood".
Bron: vrtnieuws.net
helleke
Gistern het eerste deel gezien op VT4 en wel eens interessant om te zien hoe alles sedert begin '93 geevolueerd is.
Volgens de film blijkt dan weer hoe Bill Clinton in '98 nagelaten heeft om Osama Bin Laden in te rekenen,ondanks dat ze hem in het vizier hadden.
Had ie dan groen licht gegeven,dan was er misschien geen sprake geweest van 9/11
helleke
Vandaag het 2e deel gezien en ik vind de film toch wel goed gemaakt.
Knap hoe alles in detail wordt weergegeven van '93 tot aan de aanslagen van 9/11.
Harvey Keitel speelt schitterend,in een rol die hem op het lijf geschreven is.
Zeker 3,5 sterren waard
speedy23
Mogelijk, maar onthoud dat de 'planner en het genie' van verschillende aanslagen Ayman al-Zawahiri is. Hij is in dit docudrama regelmatig aan bod geweest.
nep bin laden
Had je goed gekeken, je had gezien dat elk beeld van Bin Laden echte beelden waren, gehaald uit vroeger beeldmateriaal. Laden, Clinton en Bush zijn de enigen die je niet als 'acteur' gezien hebt, dit waren 'echte' beelden.
jack-sparrow
ha , en dan zegt mc_killer20 dat bin laden nep is .
raar , hoe kan de echte nu nep zijn
Aurum
Had je goed gelezen, dan had je gezien dat ie bedoelt dat het verhaal 'nep' is en bin laden onschuldig. Hij bedoelde dus:
"Nep. Bin laden is onschuldig. 9/11 is een complot van de amerikaanse overheid. Argument: zie loose change."
silverfaustx
loose change is bullshit van het hoogste nivo
als je die film geloofd ben je net zo dom als die amerikanen
wal
Deze miniserie krijgt van mij 0,5 ster!
Dit omdat het nauwelijks te volgen/bekijken is door het slechte, snelle, vage en onrustige camera werk. Ik heb hem gisteravond af gezet omdat het echt niet te doen was. Dit leek wel een aaneenschakeling van fragmenten van een soort videoclip, in plaats van dat ik naar een miniserie of film zat te kijken. Wellicht is het verhaal zelf misschien wel OK, maar het is zo slecht qua beeld in elkaar gezet, dat je er niet bij/in kunt komen. Jammer, een duidelijk gemiste kans. Te modern willen filmen en het daarmee voor mij echt kapot gemaakt.
Apache
Echt verschrikkelijke propaganda dit. Er duiken ineens wel erg veel films over 9/11 op met dramatische beelden van heldhaftige Amerikanen en kwaaie moslims. Terwijl al lang bewezen is dat deze fabeltjes nergens op slaan. Loose change is hier al eerder aangehaald maar dat is inderdaad een slechte docu. Beter is '9/11 mysteries, gewoon te bekijken op google video.
Verdiep je alsjeblieft wat meer in 9/11 in plaats van dit soort onzin als zoete koek te slikken. Er is een duidelijke link tussen Israel, de mossad, zionistische Amerikaanse joden en 9/11 met daaropvolgend de 'war on terror'. Laat je niet voor de gek houden door deze troep.
erwku
. Laat je niet voor de gek houden door deze troep.
of door jouw bericht
tomkreunen
ik wil even wat kwijt over deze serie en dan met name sbs6.. Wat een kutstreek om donderdag het laatste deel al uit te zenden, zonder het ook maar enigzins aan te kondigen. Ik wil net gaan kijken, is er die kutfilm met eddy murphy op. Iemand een idee waar ik het laatste deel van de serie kan zien zonder gelijk de hele 240 minuten durende film te hoeven downloaden?
L_T_B
Donderdag 23 november, 23:30 uur (SBS6)
tomkreunen
Op de sbs site staat dat afgelopen donderdag het slot is geweest. Maar het komt er dus nog een keer op aanstaande donderdag begrijp ik? Bedankt in ieder geval!
Apache_nl
Kijk gewoon de video in plaats van bij voorbaat al mijn bericht af te wijzen. Het zou aardig dom zijn om alternatieve theoriën over zulke belangrijke gebeurtenissen als 9/11 zonder meer af te wijzen en als onzin te bestempelen.
Dit soort films zijn bedoeld om de officiële conspiracy van 19 arabieren te voeden. De waarheid hoort naar boven te komen en deze zooi helpt daar niet echt bij.
catweasel
Vage poster trouwens
Wat is er zo vaag aan het plaatje? Zoiets heet trouwens een still...
helleke
Zopas nog eens volledig bekeken, en ik vind dit toch wel een goeie weergave van hetgeen zich allemaal heeft afgespeeld gedurende al die tijd.
Ze hebben serieuze fouten gemaakt om na te laten van Osama op te pakken of om te brengen.
Het verhaal werd (volgens mij toch) realistisch weergeven.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video