• 9.373.666 stemmen

Met onder meer: André van Duin, Geert de Jong en Ischa Meijer

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 1982

Plot De Boezemvriend

1811. In Parijs bereidt een door kiespijn geteisterde Napoleon zich voor op zijn veldtocht tegen Rusland. Ondertussen worden in Nederland alle weerbare mannen geronseld voor het Franse leger. De rondreizende kiezentrekker Fred van der Zee, zich noemend professor Pasdupain, kan ternauwernood ontsnappen en vlucht het bos in. Hij krijgt een lift van de kermisdanseres Mercedes, op wie hij hevig verliefd raakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van vic

vic

vond deze leuker dan joep meloen. Met de toen nog sex object Vanessa. ok ok andre van duijn vind ik nu niet echt grappig maar toen (nog steeds lang geleden) vond ik dat wel dus *** voor vroeger genoten momenten

avatar van sydney

sydney

Ah, daar is die andere. Ik vind hem wel iets beter dan Joep Meloen.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Weer jeugdsentiment; toen Van Duin nog komisch was en niet zo uitgemolken. ***, al moet ik hem zeker nog eens zien om me e.e.a. beter voor de geest te kunnen halen.

avatar van Yak

Yak

Heeft Dimitri Frenkel Frank ook maar enige relatie met Gregor Frenkel Frank?

avatar van hugohei

hugohei

Dmitri en Gregor zijn broers. Allebei reclamemensen, schrijvers, en dol op theater.

avatar van eternal dark

eternal dark

wie weet waar ik de boezemvriend nog zou kunnen kopen

Tweedehands, anders zou ik het niet weten.

avatar van Rascal

Rascal

Arghhhhhh... Die vleesscéne. Alleen daarom wil ik die film nooiiiitt meer zien!

avatar van Wolverine

Wolverine

Die Andre van Duin doet me denken aan Gary Oldman

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Precies, net zo schmierend

avatar van mdj

mdj

Ik moest af en toe zelfs wel lachen vanwege het voorbij zien komen van Leen Jongewaard, Geert de Jong en natuurlijk Ischa Meijer. Het leukste grapje vond ik dat Van Duin uitlegt dat hij goed Nederlands spreekt omdat zijn moeder een Nederlandse vrouw was. "En je vader dan?", vraagt iemand dan. "Nee, mijn vader niet, mijn vader was een man", is dan het antwoord. Wat direct ook het niveau van de film aangeeft ... .

avatar van Haarborstel

Haarborstel

Sorry maar in de / mijn flop 100 of iets dergelijks staat deze film op de eerste plek. euh een 0,5 dus, omdat het niet lager kan.

avatar van Wouter

Bovenaan? Ach, er zijn zoveel slechtere films. Alleen van Duins eigen Joep Meloen al.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Was dit nou die film met dat 'Steek van de Keizer' liedje? Of zat dat hier niet in?

Geloof het wel.

avatar van Haarborstel

Haarborstel

Joep Meloen is nog slechter? Zou best kunnen, ik heb hem niet gezien, maar euh dat ga ik dus ook niet doen.

avatar van Mischa

Mischa

Wolverine schreef:

Die Andre van Duin doet me denken aan Gary Oldman

Onzin! Verschil zit 'm vooral in het feit dat Gary je met een whiskyfles zou bewerken als hij wist wie Andre van Duin is.

avatar van Boy28

Boy28

Grappig in die herberg,dat ie tegen Andre Hazes zegt,wat hebt u een leuke uitstraling.

avatar van 93.9

93.9

Jeugdsentiment!

Toen vond ik 'm leuk, sindsdien niet meer gezien.

Kan deze film dus geen onvoldoende geven.

avatar van Summer

Summer

Met het schaamrood op de wangen naast een verschikkelijk lachende moeder in de bios...

avatar van krabat

krabat

mdj schreef:

moet ik weer lachen nu ik het lees! Zo'n heerlijk schlemielige humor!

avatar van krabat

krabat

Boy28 schreef:

Hahaha, geweldige film. Dit moeten ze gewoon nog eens uitzenden.

avatar van SSeagal

SSeagal

Leuker dan Joep Meloen, daarom half puntje extra voor deze. 4*

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Wanneer komt ie op DVD?!?!?!

avatar van Quido

Quido

Woensdag 28 december wordt André van Duin-avond op Talpa, met een herhaling van de films ´De Boezemvriend´ (om 20.30 uur) en ´Ik ben Joep Meloen´ (om 22.30 uur).

(Onder voorbehoud)

Quido

Wouter schreef:

Best aardig, hoor.

Dit meen je niet ...

Slechte print overigens ... en waarom schakelden ze opeens op een ander beeldformaat over ? Mocht ie ooit op dvd verschijnen dan hoop ik wel dat ze wat restaureren.

avatar van Leno

Leno

Het verhaal is slecht en zit vol fouten (een grap over mercedes / lelijk eendje in 1811..), maar de erg energieke rol van van Duin maakt wat goed. Je moet er wel van houden, anders blijft er ook helemaal niks over als reden deze film te zien. Ik kon wel een paar keer lachen, 2*

avatar van otherfool

otherfool

Leno schreef:

Ehm... Giroblauw past bij jou? Popla?

Verder wat rommelig en te lang, maar soms toch wel geinig. Voor Joep Meloen heb ik de video maar aangezet, want nu nog eens 2 uur Van Duin trek ik echt niet meer

2*.