• 9.370.277 stemmen

Bad Girls Dormitory (1986)

Actie / Drama | 95 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Dormitory Girls / Bad Girls

Geregisseerd door: Tim Kincaid

Met onder meer: Carey Zuris, Teresa Farley en Natalie O'Connell

Plot Bad Girls Dormitory

"How Far Will They Go To Survive?"

In een tuchthuis voor jonge vrouwen hebben minderjarige hoeren, dealers en drugsverslaafden alle hoop opgegeven. Om te overleven stemmen ze in om mee te doen met de perverse spelletjes van de corrupte bewakers. Als er een nieuwe gevangene met de naam Marina aankomt, lijkt er een einde te komen aan de slechte behandelingen van de vrouwen.

avatar van stephan73

stephan73

Bad Girls Dormitory is een vrouwengevangenis film. Maar wel eentje die enorm traag is, steeds dezelfde sets gebruikt en het acteerwerk van de Teletubbies heeft.

Pas in de laatste 20 minuten komt de film los, maar toen was het voor mij al te laat. Ik was al half in slaap gesust.

De overige films van Tim Kincaid klinken allemaal erg leuk, maar of ze het niveau van BGD overtreffen? Ik mag het hopen!

avatar van Theunissen

"Just what we need, one more little negro."

Na het eergisteren zien van de vermakelijke Sciencefiction / Horror / Erotiek film "Breeders (1986)" van regisseur Tim Kincaid met o.a. de fraaie Teresa Farley, wilde ik nog een film van hem zien en toen kwam ik uit op deze "Bad Girls Dormitory". In deze film speelt ook Frances Raines een rolletje, dus dat was dubbel meegenomen. Overigens spelen ook Teresa Farley (gaat wederom niet uit de kleren) en LeeAnne Baker mee uit de film "Breeders". De film staat hier op MovieMeter betiteld als een Actie / Drama film, maar is natuurlijk een WIP (Women in Prison) film. Ik dacht dat ik ze inmiddels allemaal wel gezien had, maar schijnbaar dus nog niet en dit is helaas ook nog eens een heel slechte WIP film, met veel herhaling en veel te langdurige scènes.

In een vrouwengevangenis in New York, die wordt geleid door de corrupte directrice Miss Madison (Marita), sadistische bewakers en een drugs dealende doctor, te weten Dr. DeMarco (Dan Barclay), en verpleegster, te weten Nurse Stevens (Rebecca Rothbaum), maken de gevangenen plannen voor een uitbraak.

De film opent met een vrouw, te weten Kitty (Lynnea Benson), die zelfmoord pleegt in de gevangenis, maar de redenen ervoor worden nooit onthuld. Daarna begint in feite de film en belanden we op de straten van New York en zien we hoe een vrouw, te weten Paige (Natalie Savage), reageert op een seksadvertentie voor modellen, waarbij er gezegd wordt:

Man: It's 150 bucks. You want it or not?
Man: 150 bucks, honey, cash.
Paige: Okay. What do I do?
Man: Take your clothes off.
Man: Nice. Very nice.

Dan zien we dus ook na circa vier minuten de borsten van Natalie Savage. Helaas voor haar komt de politie langs en wordt ze gearresteerd. Daarna zien we hoe een andere vrouw, te weten Marina (Teresa Farley), wordt gearresteerd tijdens een mislukte drugsdeal en moet ze ervoor opdraaien door haar punkvriendje Paco (Jeffrey R. Iorio), een magere latino man met maf haar en rare kleren.

Daarna belanden we na circa zeven minuten in de gevangenis en maken we kennis met Miss Madison, Dr. DeMarco, Nurse Stevens, de zekere Don Beach (Rick Gianasi), een aantal bewakers (waaronder de sadistische McCoy gespeeld door Bill Peterson) en heel veel vrouwelijke gevangenen, waaronder de donkere zwarte vrouw Gloria (Sherry Hoard), Lori (Carey Zuris), de blonde hoeren Rebel (Donna Eskra) en Valeska (Charmagne Eckert) die ervan houden om seks te hebben, de graag vechtende Lisa (Jennifer Delora), Barb (Frances Raines) die de baas is onder de gevangenen (en waarvoor Rebel en Lisa werken) en nog meer andere, zoals een Marilyn Monroe imitator die waarschijnlijk een lul heeft, maar deze genoemde vrouwen zijn samen met Paige en Marina eigenlijk de hoofdrolspelers in de film.

De gevangenis wordt gerund door de zwaar opgemaakte en bizar geaccentueerde Miss Madison (gespeeld door de mysterieuze Marita) en haar rechterhand Dr. DeMarco, die de vrouwen in de gevangenis drugs verkoopt in ruil voor seks en zelf gebruikt hij ook drugs en dat geldt ook voor Nurse Stevens. Verder krijg je de gebruikelijke dingen te zien die vrijwel altijd standaard in WIP film zitten zoals gevechten tussen gevangenen, gevangenen die seks hebben, gevangenen die misbruikt worden, gevangenen die vechten met bewakers en natuurlijk douchescènes (vier stuks maar liefst), waarvan de eerste na circa 11 minuten ook de leukste en de langste is en waarin ook zeven naakte vrouwen te zien (o.a. Lori, Barb, Paige en Valeska) zijn en waar dan tegen de toekijkende Don wordt gezegd:

"Come on in, honey, the water's fine. A man! Get in here, baby. Don't you need a shower? Aww, and he's cute. Hey, baby, don't go nowhere. Let's get him, girls. Yeah! Woo!"

Don heeft vooral oog voor Lori (naderhand vrijen beiden ook met elkaar), die dan tegen hem zegt:

"Seen enough?"

En natuurlijk vind er uiteindelijk ook een opstand plaats in de gevangenis, welke in deze film gebeurt na circa 79 minuten en dat op een achterlijke manier. Daarvoor is de film vooral saai, ondanks dat je geregeld wat naaktheid te zien krijgt, en langdradig en niet boeiend of interessant.

Maar het dieptepunt in de film is een dansfeest in de gevangenis na circa 43 minuten, waarbij ook op onverklaarbare wijze vriendjes van gevangenen zijn toegestaan en waar gevangenen flirten met de bewakers, terwijl ze dansen op een verschrikkelijk nummer genaamd "Hose Me Down" van zangeres Beth Rudetsky. En die hele achterlijke scène duurt maar liefst zes ellendige lange minuten. Dan zie ik liever dit soort gedans met bijbehorende muziek Daarna gaat Lisa ook nog eens vechten met de lelijke bewaakster Harper (Rachel Hancock) die ze aanspreekt op het dansfeest en waartegen ze zegt:

"Gettin' your kicks, Harper? Anybody ever tell you you have your head up your ass?"

En dat achterlijke gevecht duurt dan ook minuten lang (er wint ook niemand) en dat zien we naderhand ook nog eens opnieuw minuten lang tijdens de uitbraak en dan wint uiteindelijk Harper.

Verder krijgen we nog een andere vrouw, te weten Jen (Jane Donadio) die 's nachts regelmatig schreeuwt in haar slaap en stiekem rookt in de kelder, te zien die zich ophangt in de gevangenis omdat ze verkracht is geworden Dr. DeMarco, zien we hoe Gloria bevalt van een baby in de gevangenis en dat geheim wilt houden en zien we hoe Rebel en Lisa hardhandig afrekenen met Valeska, die de keel wordt doorgesneden met ijzerdraad en Paige door haar te slaan en van de trap te laten vallen.

Paige is vroeger ook verkracht geworden door haar vader en dat krijgen we geregeld te zien via flashbacks. Ook krijgen via een flashback te zien dat Lori vroeger verkracht is geworden door vrienden van haar vriendje Billy (Sandor Black), in opdracht van Billy, en dat ze Billy heeft doodgeschoten en daardoor in de gevangenis is belandt. En in de gevangenis wordt ze dan ook nog eens door de smerige bewaker McCoy verkracht. Als ze daarna verhaal gaat halen bij Miss Madison, onderneemt deze geen actie. En verder krijgt Marina nog van haar vriendje Paco een pistool.

Met dat pistool ontstaat na circa 79 minuten ook de opstand, want als Paco namelijk tegen Marina bekent dat hij haar erin heeft geluisd tijdens de drugsdeal, schiet zij hem dood met het pistool en begint de opstand in de gevangenis. Als tijdens de opstand Gloria met haar baby probeert te vluchten en verpleegster Stevens tegenkomt, zegt zij de openingszin Tijdens de opstand weten een aantal gevangenen uit de gevangenis te ontkomen (o.a. Marina en Gloria samen met haar baby) en komen er ook een aantal om zoals verpleegster Stevens (wordt doodgeschoten door Don), McCoy, Lisa en Miss Madison en de laatste drie worden allemaal doodgeschoten door Lori.

De film eindigt dan dat Lori de baas wordt onder de gevangenen en dat Rebel haar hulpje wordt. Als Rebel dan met een nieuwe gevangene op de proppen komt, wordt er gezegd:

Rebel: Lori, here's the new girl.
Lori: You have pretty eyes.

Daarna is de film gelukkig ook na circa 92 minuten afgelopen en worden we nog getrakteerd op een ander vreselijk liedje van zangeres Beth Rudetsky, namelijk "Pretty Eyes".

Visueel gezien stelt het ook allemaal weinig voor (zo krijg je regelmatig precies hetzelfde beeld te zien van de gevangenis vanaf buiten gezien) en de cast is net zo slecht als de film en geen enkele acteur of actrice weet te overtuigen. Wel is het natuurlijk leuk om te zien dat veel vrouwen naakt te zien zijn zoals Carey Zuris (als Lori) die ik eigenlijk nog de mooiste vond, Natalie Savage (als Paige), Donna Eskra (als Rebel) die ook de vrouw is die op de filmposter staat), Charmagne Eckert (als Valeska), Jennifer Delora (als Lisa), Jane Donadio (als Jen) en Frances Raines (als Barb).

Al met al is "Bad Girls Dormitory" gewoon een hele slechte WIP film die nauwelijks weet te vermaken en waarbij het ontbreekt aan verhaal of logica.