• 9.370.274 stemmen

Arriva Sabata! (1970)

Western | 87 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Sabata the Killer / Dollars to Die For / Viva Sabata / Reza por Tu Alma... y Muere

Oorsprong: Spanje / Italië

Geregisseerd door: Tulio Demicheli

Met onder meer: Anthony Steffen, Peter Lee Lawrence en Eduardo Fajardo

Gesproken taal: Spaans

Plot Arriva Sabata!

Drie vrienden en een al wat oudere man besluiten een bank te overvallen. Na de overval worden de drie vrienden echter elkaars vijand, doordat ze elkaar niet vertrouwen. De oude cowboy doet ondertussen druk pogingen om dit conflict aan te wakkeren in de hoop dat de drie elkaar zullen doden, waarna hij er met de buit vandoor kan gaan.

avatar van beavis

beavis

gezien op VHS (sabata de 'killer' op video 49; on screen title: Viva Sabata; mooie widescreen print). Begint nogal slapstick achtig en wou hem daarom bijna uitzetten, maar wist tóch te boeien en zat best goed in elkaar.

avatar van thunderball

thunderball

Deze van de week ontvangen op een Duitse dvd en in het Engels bekeken.

Onze ietwat loensende Braziliaanse aristocraat wordt -net als bij Garringo- gekoppeld aan onze favoriete pedante jongeling, voeg daarbij verrassend Fajardo als een wat slonzige Mexicaanse sidekick (i.p.v. dat hij weer, voor de zoveelste keer, de hoofdschurk vertolkt) en ons drietal aan hoofdkarakters is compleet.

Redelijk geinige, niet al te serieus te nemen, avonturen Spaghetti western, waarin het Wilde Westen al enigszins op zijn laatste benen loopt, gezien het feit dat, langzaam maar zeker, de trouwe paarden als voornaamste vervoermiddel vervangen gaan worden door de eerste versies van de heilige koe.

Film is dit maal het type "op jacht naar de schat" en de drie hoofdkarakters gaan elkaar steeds meer wantrouwen en de loef af proberen te steken om als enige over te blijven en het goud te bemachtigen.

Redelijk vermakelijk, met een paar goede hoofdrolspelers, maar geen echte klassieker, die je in favoriete lijstjes zal tegen komen.

Een zesje, ofwel drie sterren.