• 9.370.323 stemmen

Geregisseerd door: Cyrus Frisch

Met onder meer: Roeland Fernhout en Ellen ten Damme

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot Blackwater Fever

Wat zijn de mechanismen waarmee we ons wapenen tegen de wreedheid van de wereld? Kan oorlog, honger en ziekte ons echt iets schelen? Blackwater Fever gaat over een man (Roeland Fernhout), die door een woestijn-achtig landschap reist en probeert deze vragen te beantwoorden.

'Wat volgt, is een abstracte, surrealistische film, die sterk doet denken aan The Brown Bunny van Vincent Gallo. '

Ik, moordenaar - Cinema.nl Special - cinema.vpro.nl

Blackwater Fever is vrijdag en zondag te zien tijdens het Holland Festival. Filmfreak brengt de film dit najaar uit in de bioscoop.

avatar van Justice4All

Justice4All

Een nederlandse film met een engelse titel.

En WIJ NEDERLANDERS maar proberen te zeggen: GEBRUIK ZOVEEL MOGELIJK NEDERLANDSE TAAL

Even zonder dollen, zo te lezen lijkt de plot best wel interessant

avatar van gotti

Na de vergelijking met The Brown Bunny was ik gelijk getriggered. Ben benieuwd; nog nooit iets van Frisch gezien...

avatar van Stephan

Stephan

Zo ken ik "De kut van Maria" van Frisch, die steevast door de docenten op de filmacademie: "De kat van Maria", en door het cineco laboratorium, die de film ontwikkelde: "De hut van Maria" werd genoemd.

Lees dat Fernhout gebrouilleerd is met Frisch. Ach... het is zo'n innemende kunstenaar. Eigenlijk de enige in filmland (die ik ken iig)

avatar van Webby

Webby

Een mislukt stukje cinema variete?!... niet best in ieder geval.

avatar van Wouter

Zag een bijna affe versie en vond het niet onaardig.

avatar van gotti

Weet je toevallig iets over de distributie van de film?

DVD = Filmfreak

Ok, thanks.

Is nog geen dvd van toch?

avatar van Wouter

Zie hem nog niet op de website staan.

Gaat alsnog draaien in enkele bioscopen:

Premièretheaters: Het Ketelhuis (Amsterdam) en Louis Hartlooper Complex (Utrecht)

vanaf 12 juni 2008

Festivalselecties:

Blackwater Fever is in juni 2006 vertoond als work-in-progress tijdens het Holland Festival

meer info

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Deze wil ik wel heel graag zien. Niet zozeer omdat ik het idee heb dat de film erg goed zal zijn maar meer omdat het verhaal rond de film me wel intrigeert. Ga zeker kijken of ik een dagje kan vinden om naar het Ketelhuis af te reizen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Was even wennen, maar wat een schitterende film! Enige nadeel is dat de vorm soms wel voorrang kreeg op de inhoud.

avatar van gotti

Vond hem vooral veel potentie hebben, maar het helaas net niet helemaal waar maken. Niet de beste film van het jaar, waarschijnlijk wel de dapperste.

Recensie volgt.

avatar van gotti

Blackwater Fever is niet de beste, maar wel de dapperste film van het jaar. Niet een film die je beklijvende beelden bezorgt, maar hopelijk wel één die je aan het denken zet. Niet alleen over hoe goed wij het hier hebben en hoe slecht ze het in andere gebieden van de wereld hebben. Maar vooral over hoe afgestompt we eigenlijk zijn. Frisch bedoelingen lijken duidelijk. Zeker met het oog op het einde. Het zit er allemaal wel in, maar toch heeft het niet de impact die het zou moeten hebben. Net als in Frisch’s eerdere film Vergeef Me, waar een soortgelijk effect wordt nagestreefd, maar waar het ook niet helemaal uit de verf komt. Dit is echter maar ten dele de filmmaker aan te rekenen. Frisch laat je wel kijken, maar nooit naar de dingen die er echt toe doen. Tegelijkertijd zorgt hij hierdoor juist dat de beelden aan het einde geen impact meer maken. Zijn publiek is in zo´n extreme mate beïnvloed door alle input welke in het leven binnenkomt via de media, dat we een stel hongerige Afrikanen niet eens meer zo erg vinden. En dat is behoorlijk treurig.

Hier de complete recensie:

Blackwater Fever | Neerlands Filmdoek - NLfilmdoek.nl

avatar van Quentin

Quentin

Heb altijd een heel 'ontoegankelijk' gevoel bij het werk van Frisch, ondanks dat ik nog nooit wat van hem heb gezien.

avatar van gotti

Het zijn geen 'fijne' films nee. Maar wel enorm interessant.

avatar van Wouter

Gisteren de affe versie gezien. Sterke film.

Stem je niet?

avatar van Torchon

Torchon

Met n beetje geduld is t nog wel aardig kijken naar de landschappen en Ellen. Bergen pretenties en dorre vlaktes met ruimte daarvoor die k omwille van t kijkplezier voor lief neem.

Heeel veel El Topo van Jodorowsky maar dan met n auto ipv n paard.

n 1,5 voor de moeite

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Torchon schreef:

Heeel veel El Topo van Jodorowsky maar dan met n auto ipv n paard.

n 1,5 voor de moeite

Leu beric, snap nie alle.

avatar van robertus65

robertus65

Het autoritje is net zo saai als de woestijn, had kraak nog smaak.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik vind dit meer een kunstproject dan een speelfilm. Aardig ideetje, maar zeer matig uitgewerkt, natuurlijk is het landschap indrukwekkend, Death Valley neem ik aan. Een paar mooie shots.

Er wordt nauwelijks iets gezegd. Dat voelt hier vooral als een zwaktebod, Ellen te Damme vond ik al helemaal niet overtuigend.

Het hele project is pretentieus en neemt groteske vormen aan, het maakt allemaal teveel een intelectuele bedachte indruk.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Is de DVD hiervan daadwerkelijk door FilmFreak gereleased en is-ie OOP of is dat nog steeds 'de bedoeling' om 'm uit te brengen?

Volgens hun eigen website is-ie 'TBC', webshops geven lange levertijden, dus dat doet vermoeden dat-ie er niet is en ook niet zal komen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Ben eigenlijk ook wel benieuwd. Vond het een mooie film toen.

avatar van Theunissen

Een artistieke film welk met name bedoeld is voor arthouse filmliefhebbers, waar ik zelf niet echt onder val (maar ik kan ze wel soms waarderen).

Visueel ziet het er wel aardig uit (heb je overigens al snel als een film zich afspeelt in een woestijn) en gelukkig duurt de film ook niet lang. Qau verhaal stelt het weinig voor en je zit voornamelijk te kijken naar Roeland Fernhout en Ellen ten Damme (wat niet echt een straf is om naar te kijken, ik vind haar wel iets weg hebben van Gina Gershon) die wat zitten rond te rijden door de woestijn en ook nauwelijks praten (het meeste geluid wat je hoort is de motor van de auto en de geluiden die Roeland Fernhout maakt, voornamelijk ademen, gehijg, gesnotter en gehuil). De overgangen zijn in het algemeen best bizar en vreemd.

Het einde was wel maf (eigenlijk de hele film) waarbij Ellen ten Damme (is dan ook eventjes topless te bewonderen) te grazen wordt genomen door 3 personen en waarbij Roeland Fernhout wat voor zich uit zit te staren. De overgang daarna was minstens even maf, met al die volledig blote uitgehongerde afrikanen waarvan een aantal behoorlijk mismaakt en misvormd waren.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Waar heb je 'm gezien?

avatar van Theunissen

Mochizuki Rokuro schreef:

Waar heb je 'm gezien?

Op film 1, daar zie ik hem nu toevallig weer op. Je kan hem overigens ook gewoon pindakazen als je hem graag wilt zien.