• 9.371.759 stemmen

De Gek op de Heuvel (2006)

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Christian Vervaet

Met onder meer: Elise Bundervoet

Gesproken taal: Nederlands

Plot De Gek op de Heuvel

De liefdesrelatie van Erik en Sofie wordt bemoeilijkt door de autistische Thomas, haar zoon uit een vorig huwelijk. Ze wonen nog maar net samen, maar het verloopt iets minder romantisch dan ze gehoopt hadden. Erik kan niet omgaan met Thomas zijn vreemde gedrag en zijn kwetsende oprechtheid. Hij staat voor een dilemma: enerzijds houdt hij zielsveel van Sofie en wil hij bij haar blijven, anderzijds wordt hij gek van het gedrag van zijn stiefzoon. Heimelijk hoopt Erik dat Thomas zal toegewezen worden aan zijn vader. Al snel zit Sofie verstrikt tussen de liefde voor haar zoon en haar liefde voor Erik.

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

De 5de film uit de faits divers-reek van vtm

avatar van Enjaah

Enjaah

Hééé, Ief Dams, de jongen die Thomas speelt, zit bij mij op school =D

avatar van Kr!kke

Kr!kke

ik heb de film eergisteren gezien op VTM, en ik vond het egt niet om aan te zien

het verhaal kon me gewoon niet boeien.

tog geef ik nog 2* voor de acteerprestaties, want deze leken me wel oké

avatar van Maaltje

Maaltje

Zit er nog iets van The Beatles in toevallig? Vanwege de gelijkenis tussen de titel en het nummer van The Beatles: The fool on the hill.

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Op tv gezien onlangs, vtm, vond hem toch een 3* waard

avatar van NielsP

NielsP

Veel valt er niet over deze film te vertellen.

Het concept is er, maar het kon echt zo veel beter uitgewerkt worden, het boeide me echt helemaal niet en ik had er veel veel meer van verwacht. Ik heb één keer een 'Oh, wat lief'-gevoel gehad en dat was op het einde, toen de film gedaan was.

avatar van Quido

Quido

Film die makkelijk wegkijkt, maar nergens aangrijpend wil worden. Dit is vooral te wijten aan het oppervlakkige scenario en de eendimensionale karakters. Hierdoor ontstijgt het acteerwerk dat van een gemiddelde televisiefilm niet, en wordt de stereotype vertolking van Ief Dams soms zelfs vrij storend.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

heeft weinig sterren vind ik nochtans wel een eel mooie belgische film proficiat voor de belgen vroeger konden alleen amerikanen z'on film maken

avatar van Phantasm

Phantasm

Film die redelijk in elkaar is gezet, maar het echt boeiend was het allemaal niet.

avatar van Robi

Robi

Het onderwerp van een autistische jongen kan een mooie film opleveren. Daar zijn al zat voorbeelden van. Maar helaas gaat dat niet vanzelf. Daar is ook wel enig vakmanschap voor nodig. En dat geldt zeker ook voor de regisseur. Anders bestaat de kans dat het, zoals in deze film, een nogal oppervlakkige vertelling wordt, die de kijker nauwelijks weet te raken.

avatar van Fisico

Fisico

Film waarbij ik gemengde gevoelens heb. Op zich tevreden dat ASS vanuit een vrij gewoon standpunt werd benaderd. Geen Rain Man, Marsman of andere extreme vorm van ASS, want de meesten bevinden zich in het spectrum van Thomas. Thomas leek me een normale intelligentie te hebben. Die versprekingen lijken me onderdeel te zijn van het autisme. Neemt ook alles zeer letterlijk, kwam erg sterk naar voren.

Vandaag de dag wordt ASS goed begeleid en ondersteund, niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor zijn omgeving. Ik schrok er toch wel van dat men echt sprak van een gehandicapte. Van inzichten en begrip in de stoornis was nergens sprake. Geen idee dat men 15 jaar terug echt nog zo engdenkend omging met dit. Oja, de titel alleen al. Vanwaar komt die??? Vrij denigrerend zelfs ...

Het plot is eigenaardig. Alsof men suggereerde dat Thomas lastig deed omwille van de echtscheiding. Het lijkt me dat Thomas altijd al zo is geweest. Het subplot deed er eigenlijk niet toe, men had zich beter verder gefocust op het autisme van Thomas. Degelijke film, maar toch nét niet.