• 9.374.446 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Michael Jenkins

Met onder meer: Matt Dillon en Bryan Brown

Plot Rebel

"He's a fighter and a rebel. She's dynamite, she's dazzling. To the world he's trouble. But to Kathy, he's a hero"

Dit drama speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in Australië, waar een Amerikaanse marinier, Rebel (Mat Dillon), herstelt van zijn wonden na een zware strijd. Hij is de oorlog moe en verklaart zich ongeoorloofd afwezig en wil ontsnappen uit Australië. Dan wordt hij verliefd op een plaatselijke zangeres, Kathy (Debbie Byrne) en achtervolgt haar. Kathy is getrouwd en is eerst niet in hem geïnteresseerd, maar begint later van Rebel te houden.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik zie dat ik de eerste ben die op deze film een reactie geeft... ik moet zeggen dat dit zeker niet zonder reden is, want elk woord dat aan deze film gewijd wordt is er in principe één teveel.

Dit is veruit de slechtste film die ik ooit heb gezien.

Verhaal slaat nergens op, acteerwerk is belabberd en nergens overtuigend en de dialogen zijn van een bedenkelijk niveau.

Draak van een film.

0,5*.

avatar van daxclusive

daxclusive

De film al meerdere keren herzien en het blijft een top film, voor mij dan.

Het acteerwerk van Matt Dillon en Debra Byrne is super, een sterk verhaal met een emotioneel einde voor "Kathy en Rebel" Daarnaast blijft de titelsong "You, are my hero" ook een mooie afsluiter.