• 9.370.166 stemmen

La Strage dei Vampiri (1962)

Horror | 72 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Slaughter of the Vampires / Curse of the Blood Ghouls / Curses of the Ghouls / Vampier - Man of Vrouw?

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Roberto Mauri

Met onder meer: Walter Brandi, Graziella Granata en Dieter Eppler

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Strage dei Vampiri

Op hun huwelijksnacht worden Wolfgang (Brandi) en Louise (Granata) belaagd door een bloeddorstige vampier (Eppler). Om het monster te verslaan, roepen ze de hulp in van dr. Nietzsche, een expert op het gebied van vampiers.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Wat kan ik zeggen over deze Italiaanse vampierfilm buiten dat het een flauw afkooksel is van het al bekende Dracula-verhaal. Het enige memorabele is de decolleté van de kersverse echtgenote die het eerste slachtoffer wordt van de vampier.

avatar van blackwolves

blackwolves

oke niet origineel omdat het gaat om italiaanse film en die hebben ze in het engels gezet

hij oke niets bizonder om te roepen waw maar gewoon gelijk steeds vampier zuigt bloed uit een vrouw ook steeds het zelfde vrouw word ook vampier. en ja natuurlijk zoals we kennen in alle films als het om vampiers gaat worden de levende het still aan beu dat er telkens iemand word gebeten dus word er jacht gemaakt op de vampier en raakt hij aan zijn einde en dat is hier ook het zelfde dus ja redelijke film om hem dan toch ook eens gezien te hebben

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een pasgetrouwd stel trekt in in een oud kasteel, waar de vrouw, Louise, wordt verleid en gebeten door een mysterieuze vampier. Haar echtgenoot Wolfgang roept de hulp in van dokter Nietzsche om haar te redden. Ze komen echter te laat.

Hoewel de film sfeervol gefotografeerd is in zwart-wit, is er soms gebrek aan originaliteit en spanning, behalve in het laatste kwartier. Het plot is nogal voorspelbaar en de prent slaagt er niet in om een blijvende indruk achter te laten binnen het vampiergenre. Desondanks biedt de film een nostalgische kijkervaring voor liefhebbers van klassieke gotische horror. Verwacht echter niet de kwaliteit van een Bava of een Freda.