• 9.372.301 stemmen

Geregisseerd door: Romolo Guerrieri

Met onder meer: Mark Damon, Lawrence Dobkin en Rosalba Neri

Gesproken taal: Italiaans

Plot Johnny Yuma

Een vrouw laat haar man vermoorden, maar krijgt hierdoor problemen met Johnny Yuma, de erfgenaam van de vermoorde man. De vrouw wil de erfenis van haar vermoorde man zelf houden en schakelt hierop haar vroegere geliefde in om Johnny om te brengen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Yuma

Linus Jerome Carradine

Samantha Felton

Fidel Alvarez Cortese Sanchez Garcia

Thomas Felton

Hans Vander Oder

avatar van Jonesy

Jonesy

Goeie spaghetti, vrij duur gefilmd denk ik en leuk verhaal. Alleen Mark Damon. hete die later als acteur niet anders?

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een vermakelijke spaghetti western waar alle elementen in zitten die dit genre zo fijn maken. Een goede dosis schieten en geweld, een aantal knappe dames en een degelijke titelheld.

Leuk voor de liefhebbers.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Zeer slechte western...........1,5

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Na herziening doe ik er een half puntje af. Mark Damon is niet zo'n bijzondere titelrol, maar dat heeft meer met het script te maken dan met de man zijn acteerkunsten. Helaas zien sommige vechtscenes er wel erg nep uit. Zo is de saloon knokpartij zo over-the-top dat het haast lijkt of ze probeerden om de spot te drijven met dergelijke scenes/films.
Het is wel erg duidelijk te horen waar Nora Orlandi de inspiratie vandaan heeft gehaald voor de muziek. Hier en daar meende ik zelfs wat herkenbaars te horen uit een vergelijkbare Morricone soundtrack.
De stijl lijkt er in ieder geval best veel op.
Niet de beste spaghetti, maar zeker ook niet de slechtste. Vermakelijk genoeg voor 2,5*.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

De soundtrack van Johnny Cash is wel erg fijn.

Daardoor ben ik toch wel benieuwd naar deze film.

avatar van thunderball

thunderball

Hiervan de Duitse blu ray in het Engels met Duitse ondertiteling bekeken.

Damon is goed in titelrol, alhoewel ik hem nog beter vond als inktzwarte schurk in "Requiescant".

Film zelf is een redelijk bekende titel in het Spaghetti western genre, maar -hoewel aardig kijkvoer- geen absolute topper.

Ofschoon de film duidelijk als een wraakfilm kan worden beschouwd, heeft de film ook een aantal melige momenten, waaronder een komische knokpartij en is Damon niet van het kaliber Nero, of Gemma, maar zeker tegen het einde toe wordt de film serieuzer en daardoor ook intenser.

Wat verder opvalt is dat de schurken ditmaal wel hele erge sadisten en ploerten zijn: iedereen die ze uithoren wordt erna afgeschoten en een kind wordt dood getrapt. Zo erg zie je het toch niet vaak.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van mr rumson

mr rumson

Johnny Yuma is een aardige Spaghetti western .

Deze western had voor mij een hogere score kunnen halen met een andere hoofdrol speler.

Mark Damon vind ik maar matig overkomen .

Zo zijn er ook matige scenes te zien zoals het saloongevecht.

Rosalba Neri komen we vaker tegen in de Spaghetti western en doet het niet onaardig.

Verder zijn de locaties en de soundtrack prima.