• 9.378.044 stemmen

Almenrausch und Edelweiß (1957)

Komedie | 85 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Oostenrijk / West-Duitsland

Geregisseerd door: Harald Reinl

Met onder meer: Theo Lingen, Karin Dor en Harald Juhnke

Gesproken taal: Duits

Plot Almenrausch und Edelweiß

Na jarenlang alleen door haar moeder te zijn opgevoed, wil de dochter nu wel eens haar vader zien. De moeder doet er alles aan om dit niet te laten gebeuren, bang als ze is dat de vroegere liefde weer opbloeit...

Friedl Meier

Eishöhlenführer

Ilonka Ferency

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze film kende ik nog niet. De titel schrikt ook wel af. Schlager gaat immers nog wel, maar Heimat heb ik veel meer moeite mee. Uiteindelijk nogal meegevallen en is een combinatie van de twee. Heb deze film gekeken omdat Elma Karlowa erin speelt. Karin Dor heeft ook een grote rol. Dus met de dames zit het wel goed, haha. Paar liedjes door Das Hansen-Quartett. Mooie opnamen van het landschap. Hoorde toen tot de Toeristenfilms lees ik: Almenrausch und Edelweiß (1957) ? Wikipedia - de.wikipedia.org. Dat is dan zeker een voordeel en hij is weer in kleur. Verder doorsnee onbezorgd filmpje uit die tijd. Lingen is wel wat flauw. Volgens de speelfilmenclopedie moest dat de troef zijn maar is het nu meer een klucht geworden. Nou ik vind het best. Had wat mij betreft, veel slechter gekund. 3.0