• 9.369.475 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Menaul

Met onder meer: James Nesbitt en Ross Boatman

Plot Wall of Silence

De 17-jarige Jamie Robe wordt door een straatbende doodgeslagen. Getuigen zijn er genoeg maar iedereen houdt zijn mond, bang als ze zijn. Stuart Robe, de vader van Jamie, laat het er niet bij zitten en gaat samen met Inspecteur Tony Cottis op zoek naar de daders...

avatar van stinissen

Een geweldige tv productie die weer eens laat zien dat de Engelsen meesters zijn in tv-films.

Goede acteurs ( waar gebeurd verhaal) in een drama dat je zeker tot denken zet.

avatar van Benninf

Benninf

Hele goede, aangrijpende film. Ze zouden hem op alle middelbare scholen moeten laten zien. Goed acteerwerk ook.

4 sterren.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1986 stemmen

Net 5 zond deze film vanavond uit ter nagedachtenis aan Joes Kloppenburg.

Ik vond het een erg aangrijpende film. Overtuigende acteerprestaties. De film werd mede mogelijk gemaakt door zinloosgeweld.nl.

Ik denk dat deze film met alle kracht de spijker op zijn kop slaat met hoe moeilijk het voor nabestaanden is om de dood van een naaste die omgekomen is door zinloos geweld te verwerken.

Eigenlijk kan ik deze film alleen maar aan een ieder aanraden wanneer hij weer uitgezonden wordt. Je hoeft niet in de stemming te zijn voor de film, deze film heeft de kracht om je te pakken voor de thematiek terwijl je zit te kijken.

avatar van 606

zeer aangrijpende film (verhaal) dat je pakt in het begin en niet meer loslaat tot het einde.

goed geacteerd.

4,5 ster

avatar van Melany

Melany

Helaas kon ik niet lang genoeg wakker blijven om het einde te zien.

Kan iemand me vertellen of de daders allemaal berecht zijn en wat voor straffen ze kregen.

Een ouderwetse kwaadmaak film.

Briljant geacteerd, chapeau.

****

avatar van dope

dope

• 20049 stemmen

Alweer zo'n geweldige acteerprestatie van James Nesbitt, film geeft idd. stof tot nadenken.

avatar van Stijntje

Stijntje

pijnlijke film die je ongehoopt laat realiseren in wat voorn maatschappij wij leven.

3.5

avatar van Many

Many

Aangrijpend verhaal, goed geacteerd. Aan het lage aantal stemmen geniet de film niet de bekendheid die het verdient.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

klasse film, aangrijpend drama, nogmaals klasse film : 4,0

avatar van MNV2

MNV2

Ijzersterk tv-drama zoals alleen de Britten ze kunnen maken. Philip Davis en James Nesbitt (die ook de hoofdrol speelt in Bloody Sunday van Paul Greengrass) zetten een geweldige acteerprestatie neer als resp. de rechercheur en de vader van het vermoorde kind. Aangrijpende film die verdiend een 3,5 krijgt.

3.5 sterren

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Een jaar of 8 geleden zag ik deze film op tv waarna ik deze met 4* beoordeeld heb. Op een rommelmarkt vond ik afgelopen weekend blij verrast de dvd voor een euro. Na een herziening staat Wall of Silence nog als een huis. Erg aangrijpend, maar zonder te overdrijven en het onderwerp blijft altijd actueel.

4* laat ik staan. Jammer dat dit pareltje zo onbekend is.

avatar van Boenga

Boenga

Sober; maar dat is, voor alle duidelijkheid, een pluspunt.
Geen overbodige franjes en tierlantijntjes - niet in het verhaal, niet bij de personages, niet in de (beperkte) scenes waar geweld getoond wordt,... De makers van deze film wilden duidelijk niet (te ver) afwijken van de ware gebeurtenissen.

De spanning is aanwezig van bij het begin: eerst naar de moord toe, daarna bij het zoeken naar getuigen, en naar het einde toe rondom de afloop van het proces.

Maar de sterkte van de film zit vooral in de acteurs: Nesbitt als de vader, en Davis als de inspecteur geven je zo het gevoel naar British Real-life te zitten kijken. Maar zeker ook Stephanie Leonidas, als vriendinnetje van een van de daders, en als kroongetuige in de rechtbank: hoe ze de marginaliteit van haar personage neerzet, de angst, de woede: heerlijk !

Aanrader !