• 9.371.645 stemmen

Alternatieve titel: The Bride Wasn't Willing

Geregisseerd door: Charles Lamont

Met onder meer: Yvonne De Carlo, Rod Cameron en Andy Devine

Plot Frontier Gal

""What's your pleasure, Stranger?""

Johnny Hart (Rod Cameron) is op de vlucht voor de autoriteiten nadat hij één van de mannen doodde die zijn partner vermoordden. Hij komt door een klein stadje en stopt bij de saloon van Lorena Dumont (Yvonne De Carlo). De twee kunnen het goed vinden en Johnny blijft bij haar, hoewel hij niet van plan is om te trouwen. Maar Lorena denkt daar heel anders over. Bandiet Blackie (Sheldon Leonard) is jaloers en zorgt ervoor dat Johnny vlak na de bruiloft wordt opgepakt en voor 6 jaar achter de tralies gaat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lorena Dumont

Jonathan (Johnny) Hart

Judge Prescott

'Blackie' Shoulders

Sheila Winthop

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Ai, nog geen stemmen. In Frankrijk op 30 sept. j.l. op DVD verschenen.

Clip: Yvonne DeCarlo (22).

avatar van stinissen

Kleurrijke luchtige western die net echt mijn ding was komt misschien ook door Yvonne De Carlo wat ik toch al geen mooie vrouw vindt. Ook de rekwisieten lieten te wensen over met name de holsters het leek wel een slechte aflevering van Hopalong Cassidy. Ook begrijp ik die flauwe oubollige humor niet waarom gewoon niet serieus. Al met al toch nog een kleine vijf dus 2.5*

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

stinissen schreef:

komt misschien ook door Yvonne De Carlo wat ik toch al geen mooie vrouw vindt.

Écht? Boh ! ;

avatar van stinissen

Brix schreef:

Écht? Boh ! ;

Omgebouwde Chinees , ik kan wel 100 mooier vrouwen opnoemen uit die tijd neem als voorbeeld maar het type Lana Turner

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Haha, ik zag 'm komen.

Smaken verschillen...ik lust ook geen spruitjes, anderen wel

avatar van mr rumson

mr rumson

Frontier Gal is een western waar ik even in moest komen .

Zo is het even wennen aan Cameron die in een korte tijd iedereen op zijn plaats zet .

Maar ook is het wennen aan Yvonne De Carlo met haar kapsel wat er vreemd uit zag .

Sommige scenes waren flauw bv de scenes waarin De Carlo telkens een klap verkocht als Cameron haar kuste.

Maar gaande weg werd de film boeiender.

en met de komst van een dochter en verloofde van Cameron kwamen er ook wat leuke scenes erin voorbij .

Ondanks dat er wat flauwe scenes inzitten is het voor mij toch een geslaagde luchtige western.

Je moet er van houden van die zuurstok kleuren .

Maar persoonlijk vind ik die overdreven kleuren wel wat hebben .

Al zit er wel aardig wat groen in maar dit zou je zelf nog wel wat kunnen regelen .