• 9.370.308 stemmen

Deep Sea Conspiracy (1987)

Actie / Sciencefiction | 87 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Orca Fighters

Geregisseerd door: Michael Brun

Met onder meer: Patty Talbot, Peter Snider en Michael J. Reynolds

Plot Deep Sea Conspiracy

De jonge en aantrekkelijke onderzoekster Kate Simpson bestudeert het leven van de orca's. Op een dag merkt ze dat iemand de orca heeft vrijgelaten. Haar speurtocht leidt naar een scheepswrak aan een verlaten deel van de kust. Als kort daarop twee vrienden van Kate op mysterieuze wijze verdwijnen beseft ze dat het geheim gezocht moet worden in het schip. Kate komt tot verbijsterende ontdekkingen en dit is het begin van een explosief en uiterst gevaarlijk avontuur.

avatar van Dk2008

Dk2008

Zeker wel aantrekkelijk die Patty (Patricia) Talbot. Ze maakte hierna nog een tv-film. Verder niet veel over te vinden en heeft maar in drie speelfilms gespeeld, aldus IMDb.

De dvd met de titel Orca Fighters is echt uit de tijd dat ze nog van alles er op pleurden. Aanvankelijk gaat het nog wel maar naarmate het einde vordert wordt de kwaliteit steeds minder en ik denk overgezet van een oude videoband.

Maar ik ben er tevreden mee en het verhaal was goed te volgen. Gedateerd vooral door de apparatuur die je te zien krijgt en enigszins dromerige en simpele 80's mysterie/actiethriller, die nog wel spannend wordt. En is een flashback verteld door Kate (Talbot) en leuk gefilmd.

Prima mee vermaakt. 4.0

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Prima mee vermaakt. 4.0

VHS band die ze hebben overgezet op dvd. Het is een mysterie misdaad thriller met later een beetje actie

Gelukkig voor mij loopt het nog redelijk goed af zodat ik hem een volgende keer weer kan kijken. Thrillers zijn eigenlijk ook niet meer echt iets voor mij, het vraagt teveel kijkinspanning en er zijn ook wat nare beelden te zien maar voor de variatie dan.

Al aan het begin wordt duidelijk dat er iets niet pluis is. Onderzoekster van orca's die weet te communiceren met een orca via sonarsignalen krijgt tijdelijke baan bij marine. Opeens is het onderzoekscentrum gesloten en haar vriend, die orca trainer is laat ook niet meer van zich horen. En zo gaat de moedige maar eigenwijze Kate op onderzoek uit nadat ze signalen heeft gezien bij een oud scheepswrak.

Duizend in een dozijn thriller maar ok. Alleen het gedeelte dat ze de orca gaan gebruiken is wel een wat minder gedeelte maar verder was het toch weer spannend. 4.0