• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Kaspar Jancis, Ülo Pikkov en Priit Tender

Met onder meer: Peeter Oja, Jan Uuspõld en Janne Sevtsenko

Gesproken taal: Ests

Plot Frank & Wendy

"Crazy adventures of super agents in Estonia."

Twee Amerikaanse geheim agenten krijgen een opdracht in Estland. Niets fenomenaals, ware het niet dat het een van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld is. Estland staat niet alleen gekend als gestoord land, maar ook als broeihaard van het kwaad, het hol van de maffia uit het oosten. Om te infiltreren heb je dan ook gestoorde agenten nodig. Frank en Wendy, voor wie de wereld redden zo triviaal is als van ondergoed veranderen, trotseren alle gevaar en zijn in staat tot bovenmenselijke prestaties.

Narrator (stemrol)

Japanese Tourist (stemrol)

Additional stemrols (stemrol)

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Wat is de speelduur van deze film?

avatar van Purmerend

Purmerend

75 min.

avatar van as

as

Waarom staat dat er niet?

avatar van Purmerend

Purmerend

ik heb een correctie ingestuurd.

avatar van as

as

Ik ook

avatar van The Eye

The Eye

Ik ben erg benieuwd naar deze eerste langspeler waaraan mijn Estse animatieheld Priit Pärn meegewerkt heeft.

avatar van The Eye

The Eye

Waarschijnlijk een van de meest consistente absurde films die ik gezien heb. De story-writers gooien zoveel onsamenhangende onzin achter elkaar in hoog tempo over het beeld dat er een nieuwe werkelijkheid begint te ontstaan. Deze nieuwe werkelijkheid levert vervolgens een onophoudelijke stroom totaal bizarre, maar geniaal gevonden grappen op, die mij voortdurend in een deuk lieten liggen. Die dansende aardbeien uit de droom van Frank, whahahaha. Verder barst de film van anti-Amerikanisme, anti-westen en vooral anti-Letland. Eerst maar es 4 dikke *. Een film die ik zeker nog een aantal keer zou willen zien.

avatar van soom

soom

Lelijke animatie, zo bizar dat het eigenlijk wel mooi is.. Maar het verhaal is niet echt je van het, zo te zeggen, ik vond het niet bepaald interessant en de 'grappen' waren echt veel te flauw. Toch een kleine voldoende voor de mooie muziek, onder andere.