• 9.370.161 stemmen

Karas (2005)

Animatie / Sciencefiction | 180 minuten (miniserie, 6 delen)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 6 delen)

Alternatieve titel: The Karas

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kei'ichi Sato

Met onder meer: Naya Rokuro, Nakahara Mai, Sakurai Takahiro

Plot Karas

Er gaan geruchten rond dat de Kappa, wezens uit de Japanse folklore, aan het moorden zijn geslagen. Ze zuigen hun slachtoffers leeg en hun dorst valt amper te lessen. De vroegere beschermengel van de stad heeft zich inmiddels ook tegen de mensheid gekeerd, en er wordt duchtig gezocht naar een vervanger die Shinjuku kan redden van de ondergang.

Nieuwste "high quality" OAV reeks. Visueel enkele totaal maffe scenes. Verhaal is nagenoeg onvolgbaar, maar boeiend is het zeker

avatar van silverfaustx

silverfaustx

nu uit op dvd !!

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Wow! Ik zat op sommige momenten echt met mond open te gapen naar het spektakel. Het verhaal is een beetje chaotisch, maar dit is echt de mooiste animatie die ik sinds lang gezien heb.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Getsiederrie, zit al erg lang online te zoeken naar deel 4 en 5, blijkt dat die pas in september dit jaar op DVD verschijnen Ik begin me nu dan ook sterk af te vragen of de twee stemmers hem eigelijk wel gezien hebben. Ik vermoed dat ze alleen de eerste 3 hebben gezien (The Prophecy).

Of is het zo dat die samen een deel vormen en dat 4 en 5 het tweede deel zijn? The Prophecy staat als 90 minuten film namelijk op imdb aangegeven...

avatar van J.T.O

J.T.O

Mensen kunnen het gewoon op internet afhalen. Zo keek ik bijvoorbeeld de eerste drie afleveringen. En het is inderdaad een lust voor je oog, daarnaast 't verhaal kon mij niet eens boeien. Alleen ik moest wel eerlijk zeggen dat de gevechten in de derde en tweede deel minder boeiend was dan de eerste deel.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Dat bedoel ik, de eerste drie, die heb ik ook gezien, maar 4 en 5 zijn niet te vinden hoor.

avatar van J.T.O

J.T.O

Oh, mijn excuses, ik dacht dat je op DVD bedoelde. Maar ik heb net zo juist op anidb gekeken en daar blijkt dat er inderdaad maar 3 op internet zijn uitgebracht. De meeste fansubbers zijn voortijdig gestopt, maar een anime is meestal niet leuk als je voor 1 aflevering echt wekenlang moet wachten. Dat is nu het geval met Hellsing OVA.

avatar van Locutus

Locutus

Kan iemand de stemmen dan verwijderen? Er is blijkbaar nog niemand die deze film helemaal gezien heeft.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Oké, de hele serie gezien nu. Het is en blijft een fantastisch visueel spektakel; maar het verhaal is toch wat warrig en de hele "superhelden" setting en de wijze van vertellen maakt dat deze serie toch wat amerikaans overkomt. Daarbij valt nog te vermelden dat het geheel toch wat bloederig ineen zit en het geweld en de gruwel toch wel erg overdreven is. De atmosfeer van het filmpje deed me echt wel aan de film casshern denken. Kijken voor de toch wel aparte animatie zou ik zeggen en hopen dat het "verhaal" en de settings niet te veel storen.

Echt een erg gave serie.

Als anime fan moet je deze toch wel een keer gezien hebben, al is het maar voor de weelderige en overdreven animatie. Slim dat ze even een kleine bufferperiode hebben ingebouwd voor de laaste 3 afleveringen, zo blijft het allemaal op niveau.

't Is eigenlijk een mix van 40 jaar animeclichés in een geweldig nieuw jasje. Vind het ook alles behalve Amerikaans overkomen. Ook Japan kent gewoon zijn superhelden, en de Karas sluiten daarbij toch veeleer aan dan de Marvel counterparts.

Compleet maffe, indrukwekkende reeks. Wat langere review, verder een welverdiende 4.5*

avatar van Goto

Goto

Like Batman begins.

Toch best een lekkere anime. Visueel is het een apart ding, 3D en 2D gaan langs en door elkaar heen. Best mooi ook al heb ik eigenlijk wel beter gezien. Het verhaaltje is nogal warrig al komt alles op het eind mooi bij elkaar. Potje stevige actie ook, vooral het begin en eind gevecht zijn beide heerlijk. De soundtrack had beter gekend al was hij verder niet vervelend.

Had al eerder soultaker van dezelfde studio gezien en kan best wat lijnen trekken. Vooral qua design, de pakken van de Karas en Soultaker leken best op elkaar.

Prima serie maar echt overdonderen doet hij helaas niet.

avatar van Anime Fan

Anime Fan

Is dit de complete serie? Bol geeft namelijk aan dat er 6 OAV's zijn met een speelduur van 180 minuten (2DVD)?

Joeri_000

ja 6 afleveringen van een half uur per stuk...

moet kloppen dan lijkt mij

Onderhond schreef:

ik heb me laten vertellen dat het verhaal ook te maken heeft met de Japanse mythology ... ik denk als je daar meer van afweet dat er meer dingen helder worden maar dat weet ik niet zeker...

Sowieso is het erg mooi om naar te kijken en ik dacht ook deels op de compute en deels getekend !! Hoogstandje !!

Joeri_000

Nog 1 vraag, welke anime films of series sluiten aan bij Karas ??

avatar van Black Math

Black Math

Fantastische animatie, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Op een gegeven moment wordt het toch wel erg langdradig. Op zo'n moment helpt een goede soundtrack, maar de muziek vond ik gewoon zwaar kut en dan houdt het erg snel op.

avatar van RuudC

RuudC

Voor de verandering heb ik mezelf eens een anime voorgeschoteld die over de eigen folklore handelt en niet de Europese. Dat is zonder meer even wennen en zorgt verschillende malen voor verwarring. Zeker wat de personages betreft, omdat regelmatig onduidelijk is of hij/zij een demoon is of een mens. Er wordt in elk geval ruim de tijd genomen om het verhaal te vertellen. Dat levert een aantal zijplotten op, maar het is niet erg lastig dat te onderscheiden van het hoofdverhaal. Om het verhaal nog enigszins te kunnen volgen, is het wel een vereiste om de aandacht er goed bij te houden. Om Karas beter te begrijpen, heb je sowieso herzieningen nodig, maar het is daarbij af te raden om de 180 minuten in een keer uit te zitten. Het is opgedeeld in zes afleveringen, dus maak er gebruik van.

De actie is zonder meer de moeite waard en dan heb ik het niet alleen over het eindgevecht. Ik had wel graag meer de demonen (duidelijk) willen zien. Zeker in de eerste helft levert dat nog een paar fraaie, lugubere scenes op, al wordt het helaas niet expliciet in beeld gebracht. Wat wel echt te betreuren is, is de grote hoeveelheid digitale animaties. Ik ben daar nooit echt fan van geweest en zal dat ook nooit worden. Soms kreeg ik het idee te maken te hebben met ingekleurde live action materiaal. Visueel is het in orde, maar niet uitzonderlijk. Het is jammer dat de strijd tussen mensen en demonen soms erg onoverzichtelijk is, maar daar staat veel spektakel tegenover. Al met al een erg vermakelijke zit.