• 9.369.500 stemmen

Ai Li Si De Jing Zi (2005)

Alternatieve titels: Reflections / 愛麗絲的鏡子

Oorsprong: Taiwan

Geregisseerd door: Yao Hung-I

Met onder meer: Jack Kao

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Ai Li Si De Jing Zi

Jin is zangeres in een underground-rockbandje. Ze heeft een lesbische relatie met Mi. Ze hebben met elkaar afgesproken dat wanneer een van hen het met een jongen aanlegt, hun relatie voorbij is. Dan ontmoet Mi Hao en krijgt langzaam een affaire met hem - iets wat haar nogal zenuwachtig maakt. Een waarzegster heeft haar namelijk verteld dat ze iemand zou ontmoeten die veel van haar zou houden, en Mi krijgt steeds meer het idee dat Hao deze persoon is. Jin voelt dat Mi haar uit de handen glipt. Tegelijkertijd voelt ze zich in de steek gelaten door haar moeder, die ook een nieuwe vriend heeft. Jin wordt emotioneel steeds labieler, voelt steeds meer behoefte aan liefde en bescherming.

avatar van gotti

Wat een draak. De minste van het IFFR voor mij.

avatar van starbright boy

Ah, MMers in de zaal vandaag. Zo erg als Gotti vond ik het niet, maar een tegenvaller was het zeker.

Een paar jaar terug debuteerde de protegé van Tsai Ming-Ling op het festival. Kang-Sheng Lee deed dat meteen geweldig in mijn ogen. Nu is de protegé vandie andere Taiwanees (Hou Hsiao-Hsien's voormalige regie-assistent) aan de beurt. En hem lukt het niet.

Dit soort minimalistische cinema balanceert vaak op het randje tussen prachtig en saai. En deze zit nogal eens aan de verkeerde kant van de streep. Te weinig sfeervol, te weinig opbouw, te weinig schoonheid. Begon nog best veelbelovend, maar de tweede helft was het al stukken minder. Vond het ook een van de minste films die ik gezien heb, maar voor iets wat zowat onderaan mijn lijstje staat valt het nog wel mee.

avatar van Goodfella

Goodfella

Hmn.. vond het juist wel een lief klein filmpje om lekker in te kruipen. Echt zo'n werkje dat tijdens een festival perfect dienst doet wanneer je toch al een beetje moe bent en onderuitgezakt in je stoel een beetje zit te dagdromen. Mooie muziek, mooie personages en vooral mooie, warme kleuren. Waarschijnlijk de enige digitaal geschoten film naast Haze die het aanzien wél waard is, visually speaking.

Mocht iemand trouwens weten hoe het mooie liedje heet dat tijdens de al even mooie eindscène aan tafel wordt gespeeld..