• 9.373.128 stemmen

Keeper of Darkness (2015)

Horror / Thriller | 105 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Nick Cheung

Met onder meer: Nick Cheung en Amber Kuo

Gesproken taal: Kantonees

Plot Keeper of Darkness

"Gangster by day, exorcist by night"

Wong heeft een unieke methode van omgaan met wraakzuchtige geesten. Nadat een van zijn exorcismes viraal gaat, trekt hij de aandacht van een moordlustige geest die het gemunt heeft op mediums, alsook een reporter met grote interesse in Wong en zijn relatie met een vrouwelijke geest.

Fong Zi-Ling

tattoobob

Oei....lelijke poster

avatar van Kondoro

Kondoro

Inderdaad. Ik wacht af op de recensies!

avatar van gauke

gauke

Een soms melancholieke karakterthriller over een uitdrijver van geesten in het hedendaagse Hongkong, met zowel horror- als humor elementen en visueel mooie speciale effecten. De ingebouwde romance scheen te zijn toegevoegd en overtuigde daarom geen moment. Zoals meestal het geval is in films uit Hongkong vond ik de cast uitermate goed spelen met de charismatische (op de poster met een tottoobedekt bovenlijf) als onbetwist middelpunt.

Nick Cheung zet door.

Als artiest in Hong Kong moet je zowel kunnen acteren als regisseren, Cheung bouwt dan ook duchtig verder aan zijn carriere. Deze Keeper of Darkness ligt redelijk in het verlengde van z'n vorige film, eentje voor de HK liefhebber dus.

Probleem is toch dat horror dáár wat anders inhoudt. Het is meer duistere fantasy waar ook wat luchtigheid niet in misstaat. Dat zorgt ervoor dat het meestal niet echt eng is en er geen klassieke spanningsopbouw is.

Zo ook in deze film. Véél geesten enzo, maar nergens wordt het echt spannend of wordt gebracht als typische schrikhorror. Doet wat meer denken aan Re-cycle van de Pangs, zeker omdat Cheung hier regelmatig zwaar op de CG gaat leunen.

Het is een leuke mix van elementen, best naar behoren uitgevoerd. Vond het alleen qua sfeer net iets té wisselend. Ook de CG is soms té nadrukkelijk aanwezig en hoewel Cheung best charismatisch voor de dag komt waren er betere opties voor zijn rol. Maar best een vermakelijk filmpje, al moet je dan wel weten waar je aan begint en geen typische horrorfilm verwachten.

avatar van joolstein

joolstein

Naast dat Nick Cheung in redelijk wat films speelt, is dit alweer de tweede film waarvan hij zelf de regie deed. Cheung speelt ook de rol van de straatwijze exorcist Master Wong Wing-fatt. Die met zijn witte haar en tatoeages bepaald geen typische exorcist was. Zijn clientèle bestaat voornamelijk uit gangsters die hulp nodig hebben met paranormale problemen. De film is dus sowieso niet de standaard- exorcismefilm. De paar uitdrijvingen die in de film zijn gebeuren daarnaast met kippen en rotjes....

Er spelen zich hier eigenlijk twee films tegelijk af. De ene gaat over een exorcist met medeleven die geconfronteerd met een verbitterde geest. (het deed me een beetje denken aan Peter Jacksons The Frighteners (1996) De andere film gaat over een man die verliefd is op zijn huisdiergeest Cherr (Amber Kuo) en de vrees voor haar onvermijdelijke reïncarnatie. Door dat bovennatuurlijke kreeg de film een horror-aanduiding Echter de schrikmomenten worden meer gebruikt om te lachen en de film draait om een vreemde romance. Als je het niet

erg vind om geen echt enge situatie te kijken maar een spookverhaal met een hart