• 9.370.453 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: D. Ross Lederman

Met onder meer: Glenn Morris, Eleanor Holm en C. Henry Gordon

Plot Tarzan's Revenge

"THE TARZAN-THRILL OF ALL TIME!"

Eleanor 'Ellen' Reed (Eleanor Holm) is met haar ouders op jacht in Afrika. Ben Alleu Bey (C. Henry Gordon) is een stamhoofd en ontmoet Eleanor. Hij wil haar toevoegen aan zijn harem. Maar Tarzan heeft haar ook ontdekt. Hij wil haar ook.

Eleanor Reed

Koki - Chief Bearer

Ben Alleu's Servant

avatar van neo

neo

Johnny Weismuller is voor vele de echte Tarzan. Glen Morris probeerde het en kreeg veel kritiek, wat voornamelijk kwam door zijn soms nogal sullige vertolking van Tarzan. Maar dat maakt op weinig uit voor dit stukje vermaak van de bovenste plank. Let ook op de score van Hugo Riesenfeld, wat eens geen stock muziek was maar gewoon echt zelf gecomponeerde. 3.5 sterren

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Niet zo slecht als de meeste kritieken willen doen geloven, en best onderhoudend.

Maar deze film was min of meer bij voorbaat gedoemd tot floppen.

Johnny Weissmuller was toentertijd de regerende 'koning van de jungle', met de kapitaalkrachtige filmmaatschappij MGM achter zich.

Daar was niet tegenaan te boksen.

Andere rivaliserende Tarzan acteurs ondervonden dat eveneens.

Eerst Buster Crabbe, met 'Tarzan the fearless'(1933)

Maar dat was dan ook wel een van de slechtste Tarzan interpretaties ooit.

En helaas ook Herman Brix, die de door schrijver E.R. Burroughs geschapen held veel correcter vertolkte dan enig ander acteur.

De serial en feature film 'The new adventures of Tarzan'(1935) werd door MGM in de USA geboycot.

En de weinig kapitaalkrachtige producent Burroughs enterprises, kon daar niet tegenop.

Buiten de USA, waar MGM weinig invloed kon uitoefenen werd de Brix Tarzan versie echter wél een succes.

Maar Glenn Morris, een top atleet (en dat is nog zacht uitgedrukt!)had minder geluk als Tarzan.

Hij was wereldberoemd als winnaar van de tienkamp tijdens de Olympische spelen in Berlijn, 1936, (hij had nog een korte, onstuimige, liefdesaffaire met de omstreden Duitse cineaste Leni Riefenstahl, die helemaal weg was van Morris, en hem schitterend in beeld bracht in haar film 'Triumph des Willens')

Fysiek kon Morris de rol beslist aan.

Als top atleet was hij oersterk, hetgeen ook wel te zien is in een van de scènes van de film, waarin hij met actrice Eleanor Holm onder zijn arm rondrent alsog zij niets weegt.

De regisseur van de film valt m.i. meer te verwijten dan Morris.

En voor producer Sol lesser (what's in a name?) kon het nooit goedkoop genoeg zijn.

Het had allemaal een stuk beter gekund.

De aanwezigheid van actrice Hedda Hopper, een berucht en gevreesd roddel-journaliste destijds in Hollywood, deed de film beslist ook geen goed.

Er waren heel wat mensen die haar maar al te graag een koekje van eigen deeg wilden geven.

Maar helaas was ook Morris daarvan de dupe.

Het zou het enige optreden van Glenn Morris als Tarzan blijven.

De man had na zijn succesvolle loopbaan als top atleet overigens weinig geluk meer in zijn leven.

In 1974 overleed hij, op 61 jarige leeftijd.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Geestige film weer. Sowieso mogen de Tarzan films vanwege de climax er alleen al wezen.

De acteur Glenn Morris was een atleet, net zoals Weismuller (Olympisch Zwemmer) ook een stevig sport figuur. Maar goed dat hoort ook als Tarzan acteur. Maar het is zeer opvallend bij sommige scene's dat je overduidelijk ziet hoe sterk Morris wel niet was. De film zelf is gewoon leuk en is niet teleurstellend. 3,5.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Op YouTube kan de hele film bekeken worden: 70 minuten.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik heb maar weinig genoten van deze film, alleen de laatste 20 minuten was het aanzien nog waard, voor de rest erg saai. Dit moet ook de enigste Tarzanfilm zijn waar hijzelf het weinigst in voorkomt. Geef mij Johnny Weismuller maar.

avatar van stinissen

Ik vond het ook helemaal niks een van de mindere Tarzan's na mijn mening.

avatar van clubsport

clubsport

Best het aanzien waard deze tarzan versie , beslist onderhoudend qua verhaal en die ietswat mindere vertolking van Morris als tarzan is helemaal niet zo'n struikelblok .

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Vond het ook een van de mindere, het einde sloeg ook echt nergens op.